2024.március 29.
Auguszta, Bertold

🇷🇴A Román Ortodox Egyház közleménye‼️

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
stema patriarhiei 2

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A román ortodox egyház és 12 másik romániai vallási kultusz petíciót nyújt be az Oktatási Minisztériumhoz, hogy tiltsák ki a gender ideológiát az állami iskolákból, miután az új nemzeti oktatási törvény „értékei” közé sorolta a „különböző identitások támogatásának” értékét.

A Román Ortodox Egyház közleményében azt írta:

⚫️ A romániai állami iskoláknak meg kell maradniuk az ideológiáktól, egy zárójellel, amely szerint “Az állam által elfogadott vallás tanulmányozása NEM az ideologizálás egyik formája, mert a keresztény hit jelenti Európa kulturális alapját, és ezt tanítani és megérteni kell iskolában”.
⚫️”Az a genderideológia, amely a “transzneműség” néven ismert pszichoszomatikus zavart normálisnak tekinti, nem alapul semmilyen valós vagy értelmes tudományos tényen, hanem mesterséges alkotásról van szó, úgynevezett “kulturálisnak”, amelyet nagyon ritkán támaszt alá logika, biológia. , az antropológia és a dolgok természetes állapota, a két nem: férfias és női”.
⚫️A „szexuális sokszínűség” előmozdításának kötelezettsége az iskolákban, annak bemutatása a gyerekek előtt, hogy a „normalitás” azt az abszurd lehetőséget jelenti, hogy a nemet férfiasról nőire vagy „semlegesre” változtathatja, mindhárom nemet a szoros nyelvtani értelemben. a szexualitás egy csomó “marginális formájának” “normálisnak” való bemutatása felháborító és sérti a tanulók intellektuális és erkölcsi fejlődését, akiknek képessé kell válniuk, és szembe kell nézniük a természetes családon alapuló valós világgal, amely intézmény az emberiség története. soha nem lett volna lehetséges, nem utópiák.
⚫️ “Vannak furcsaságok a természetben, a szabálytól való eltérések még a természetben is, amihez meg kell érteni, de ez NEM jelenti azt, hogy ezek az emberek megkülönböztetve érezhetik magukat a nyelvtan helyes használata, a férfi és női nem helyes használata miatt. a nyilvánosság előtt, különösen az iskolában, az elemi igazságok elsajátításának helye A furcsaságok megléte NEM indokolja a szexualitás marginális formáinak a heteroszexualitáson kívüli „normális” és „az igaz intim élet modelljeként” való bemutatását.
⚫️ “A “vallási dogma” tudatlan/sértő bemutatása az új oktatási törvényekben a termékeny kulturális és társadalmi keresztény mag elleni támadás. A vallási dogma NEM az igazság ellentétes oldalán elhelyezkedő ideológiai konstrukció, hanem az IGAZSÁG megfogalmazása Valaki, mint Lucian Blaga (a két háború közötti korszak költője), akit az antikeresztény ideológusok erősen vitattak, megerősítette, hogy „a dogmának van egy jól megalapozott irracionális tulajdonsága”. A „szupraracionalitás” fogalmai és egy jól ismert filozófiai tudomány, az úgynevezett „metafizika” vallási dogmákra épít.

“Az ideológia, függetlenül attól, hogy kicsoda, támadást jelent a társadalom felépülő rendje ellen. E rend nélkül a társadalom lassan összeomlani kezd. A történelem, többé-kevésbé a közelmúlt tele van példákkal” – zárult a petíció.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához