2024.szeptember 9.
Ádám, Péter
Hírek 🔊

Elon Musk megint kiakasztotta az amerikai baloldalt: paródia-videót osztott meg Kamala Harrisről

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Aztán melegebb éghajlatra küldte Kalifornia kormányzóját a milliárdos.

Elon Musk egy deepfake technológiával készült paródia-videót osztott meg Kamala Harrisről az X-en, ami a kritikusai szerint sérti a platformjának szabályait – írta meg a France24. A mesterséges intelligencia által készített videóban Harris Joe Bidenről azt állítja, hogy szenilis, magáról pedig azt, hogy nem képes egy országot vezetni. A hamis videóban Harris még azt is hozzáteszi, hogy 

ő az igazi diverzitás szimbóluma, mivel nő és fekete.

A videót eredetileg Chris Kohls podcaster töltötte fel az X-re, és ő a kommentben jelezte, hogy paródiáról van szó. Musk azonban mindenféle magyarázat nélkül posztolta újra a videót, azzal a megjegyzéssel, hogy „Ez nagyszerű!”

Musk megosztása azonnal, több mint 130 millió megtekintést generált, ami a kritikusai szerint aggodalomra adhat okot a közelgő amerikai elnökválasztással kapcsolatban. Újra kirobbant vita arról, hogy a mesterséges intelligencia korában pontosan hol vannak a véleménynyilvánítás határai. A kritikusok szerint az ilyen és ehhez hasonló akciók teret adhatnak a mesterséges intelligencia által támogatott dezinformációknak.

Kamala Harris stábja is megszólalt

Úgy gondoljuk, hogy az amerikai nép azt a valódi szabadságot, lehetőségeket és biztonságot akarja, amit Harris alelnök kínál, nem pedig Elon Musk és Donald Trump hamis, manipulált hazugságait

– állt Harris elnökválasztási kampányának közleményében.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata kormányzója az X-en azt írta, hogy a manipulált Harris-videónak „illegálisnak kell lennie”, és bejelentette, hogy hamarosan aláír egy törvényt, amely betiltja az ilyen posztokat. Musk erre úgy reagált, hogy „a paródia legális Amerikában”, miközben az eredeti videót is odakommentelte.

Az X irányelvei szerint a „mesterséges, manipulált vagy kontextuson kívüli média, amely megtévesztheti vagy megzavarhatja az embereket” nem engedélyezett a platformon. A kérdéses platform tulajdonosa azonban minél nagyobb szabadságot szeretne biztosítani a felhasználóknak véleménykifejtésre.

Musk még egy további bejegyzést is hozzátett a vitához:

Megkérdeztem a neves szaktekintélyt, Nyalda Zachimat professzort, és azt mondta, hogy a paródia legális Amerikában”.

Gavin Newson posztját itt tekintheti meg:

Video itt:

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához