2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

“Felelős vagy érte”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

‼️🤱Folytatódott Győrben a Védett Társadalom Alapítvány és a Győri Evangélikus Egyház közreműködésével elindított Felelős vagy Érte! Gyermekvédelmi előadás-sorozat.

Június 4-én, Pécsi Rita neveléskutatót, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanárát hallgathatták az érdeklődők, aki a szilárd én- és nemi identitás kialakulásáról, a tudomány gyermekvédelmi alapú állásfoglalása a nemi diszfóriáról és annak kezelési módjairól beszélt. Tényekre, kutatási eredményekre támaszkodva többek között bemutatta az anya-apa, a család szerepét a személyiség fejlődésében, rávilágított arra, hogy az identitásunk a személyiségünk gyökere, amelyre egész életünkön át alapozhatunk, de ha az alap csúszkál, vagy nincsen, akkor nincs értelme tovább építkezni, így a feladat először az alapok megerősítése. A kérdés, hogy megtaláljuk vagy kitaláljuk magunkat?
A kérdések sorát felvető, azokra megoldást kínáló, lehengerlő stílusú előadás végén, a hallgatóság is feltette saját kérdéseit a neveléskutató felé, amelyek nem maradtak megválaszolatlanul.

Az előadás-sorozat tavaszi félévét Szekeres Éva, a Védett Társadalom Alapítvány Gyermekvédelmi Kutatócsoportjának vezetője zárja június 12-én gender témában, aki a gender ideológia mozgatórugóit, gazdasági hátterét tárja fel a közönség előtt. Az előadás-sorozat az őszi félévben folytatódik, Dr. Ujlaki-Győri Annával, aki az online pornó hatásait boncolgatja majd.

A RENDEZVÉNYEK TOVÁBBRA IS INGYENESEK, NEM KÖTÖTTEK REGISZTRÁCIÓHOZ SEM, ÉS NEM CSUPÁN GYŐRIEKNEK SZÓLNAK!

Az előadások támogatása fontos, ezért bátorítunk mindenkit, hogy amennyiben teheti, segítse a Győri Evangélikus Egyházközséget és a Védett Társadalom Alapítványt adományaival. Ez az együttműködés kulcsfontosságú ahhoz, hogy folytathassuk ezt a fontos munkát, és támogathassuk a gyermekek biztonságát.

Szekeres Katalin
VDTA Gyermekvédelmi Kutatócsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
12
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek