2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

Scholz újabb vereséget szenved

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪🇪🇺Az európai parlamenti választások megsemmisítő csapása után, amelyen Olaf Scholz német kancellár pártja az elmúlt több mint egy évszázad legrosszabb eredményét érte el, a német vezetőre újabb megaláztatás vár a kelet-németországi választásokon‼️

A német választók különösen Szászországban, Türingiában és Brandenburgban fognak szavazni szeptemberben.

Az EU-választási folyamat előzetes eredményei szerint a Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) mindössze 6,9, 8,2 és 13,1 százalékot szerzett ezekben a régiókban.

A szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak párt ugyanakkor a volt NDK mind az öt keleti régiójában nyert, Szászországban és Türingiában pedig több mint 30 százalékot szerzett.

Az SPD lehangoló eredményei közepette Scholzt követelik, hogy kövesse Emmanuel Macron francia elnök példáját, és írjon ki előrehozott országos választásokat, amelyeket a tervek szerint 2025 őszén tartanak Németországban.

A CDU magas rangú képviselői megkérdőjelezték, hogy Scholz megőrizte-e jogkörét az ország vezetésére, Carsten Linnemann pártfőtitkár pedig még azt mondta, hogy a kancellárnak bizalmi szavazást kell tartania a parlament alsóházában.

„Csak méltányosság lenne – 14%-os támogatottsággal nem lehet ezt az országot irányítani” – mondta.

Mi a reakciód?
👍tetszik
26
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek