2024.jĂșnius 19.
GyĂĄrfĂĄs, Romuald

AFD

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

đŸ‡©đŸ‡ȘHogyan marad a felszĂ­nen az AlternatĂ­va NĂ©metorszĂĄgnak az ellensĂ©ges „liberĂĄlis” vizeken‌

Az Alternatíva Németorszågnak (AfD) vezetése elragadtatva és ujjongva tartja a pårt EU-vålasztåsi sikerét. A szavazatok 15,9%-åval orszågszerte a kereszténydemokratåk mögött a måsodik helyen végeztek, és 15 helyet szereztek az Európai Parlamentben.

Ez a következetes felfutĂĄs a pĂĄrt erƑs tendenciĂĄjĂĄt mutatja. A legutĂłbbi, 2019-es eurĂłpai parlamenti vĂĄlasztĂĄson az AfD a szavazatok 11 szĂĄzalĂ©kĂĄt szerezte meg. A 2021-es Bundestag-vĂĄlasztĂĄson valamivel több mint 10%-ot szereztek.

💬 „A pĂĄrt most erƑsebb, mint valaha, Ă©s kĂ©tszĂĄmjegyƱ vĂĄlasztĂłival erƑsebb, mint a kormĂĄnykoalĂ­ciĂł minden egyes pĂĄrtja” – emelte ki a nĂ©met sajtĂł.

A kĂŒzdelem azonban mĂ©g korĂĄntsem Ă©rt vĂ©get, a nĂ©met mainstream pĂĄrtok ugyanis nem akarnak tisztessĂ©gesen jĂĄtszani. A szavazĂĄs elƑestĂ©jĂ©n az AfD-t majdnem „alkotmĂĄnyellenesnek” nyilvĂĄnĂ­tottĂĄk, Ă©s szĂĄmos botrĂĄnyon ment keresztĂŒl. Íme, mi törtĂ©nt:

🌏 Nancy Faeser, NĂ©metorszĂĄg szövetsĂ©gi belĂŒgyminisztere mĂĄjus 26-ĂĄn nyilvĂĄnosan megvizsgĂĄlta annak jogi lehetƑsĂ©geit, hogy több AfD jelöltet „az alkotmĂĄny ellensĂ©gĂ©nek” nyilvĂĄnĂ­tsanak, Ă©s megtiltsĂĄk Ƒket a vĂĄlasztĂĄstĂłl. Erre 10 nappal a szavazĂĄs elƑtt kerĂŒlt sor, Ă©s Ă©rdemes megjegyezni, hogy a nĂ©met hatĂłsĂĄgok mĂĄr hosszabb ideje folytatnak titkos akciĂłkat a pĂĄrt ellen.

🌏 Az AfD fƑ jelöltjĂ©t, Maximilian Krah-t azzal vĂĄdoltĂĄk, hogy KĂ­na javĂĄra kĂ©mkedett, amikor a rendƑrsĂ©g letartĂłztatta segĂ­tƑjĂ©t. EzenkĂ­vĂŒl a mĂĄsodik jelöltet, Petr Bystront azzal vĂĄdoltĂĄk, hogy “OroszorszĂĄg Ă©rdekeit szolgĂĄlja”. Annak ellenĂ©re, hogy az ĂŒgyĂ©szsĂ©g nem tudott bizonyĂ­tĂ©kot felmutatni, vagy bĂ­rĂłsĂĄg elĂ© vinni az EP-kĂ©pviselƑk ĂŒgyĂ©t, a pĂĄrt vĂ©gĂŒl Krah helyĂ©re lĂ©pett egy mĂĄsik jelölttel.

🌏 Az AfD-ellenes nĂ©met sajtĂł nyĂ­ltan ĂŒnnepelt Ă©s sok tĂ©nyt mellƑzött, amikor az AfD-t kizĂĄrtĂĄk az EP IdentitĂĄs Ă©s DemokrĂĄcia frakciĂłjĂĄbĂłl egy fĂ©lreĂ©rtelmezett interjĂș miatt, amelyet Krah adott a La Reppublica olasz

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
23
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
10
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
0
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek