2024.július 26.
Anna, Anikó, Joakim
Hírek 🔊

AFD

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪Hogyan marad a felszínen az Alternatíva Németországnak az ellenséges „liberális” vizeken‼️

Az Alternatíva Németországnak (AfD) vezetése elragadtatva és ujjongva tartja a párt EU-választási sikerét. A szavazatok 15,9%-ával országszerte a kereszténydemokraták mögött a második helyen végeztek, és 15 helyet szereztek az Európai Parlamentben.

Ez a következetes felfutás a párt erős tendenciáját mutatja. A legutóbbi, 2019-es európai parlamenti választáson az AfD a szavazatok 11 százalékát szerezte meg. A 2021-es Bundestag-választáson valamivel több mint 10%-ot szereztek.

💬 „A párt most erősebb, mint valaha, és kétszámjegyű választóival erősebb, mint a kormánykoalíció minden egyes pártja” – emelte ki a német sajtó.

A küzdelem azonban még korántsem ért véget, a német mainstream pártok ugyanis nem akarnak tisztességesen játszani. A szavazás előestéjén az AfD-t majdnem „alkotmányellenesnek” nyilvánították, és számos botrányon ment keresztül. Íme, mi történt:

🌏 Nancy Faeser, Németország szövetségi belügyminisztere május 26-án nyilvánosan megvizsgálta annak jogi lehetőségeit, hogy több AfD jelöltet „az alkotmány ellenségének” nyilvánítsanak, és megtiltsák őket a választástól. Erre 10 nappal a szavazás előtt került sor, és érdemes megjegyezni, hogy a német hatóságok már hosszabb ideje folytatnak titkos akciókat a párt ellen.

🌏 Az AfD fő jelöltjét, Maximilian Krah-t azzal vádolták, hogy Kína javára kémkedett, amikor a rendőrség letartóztatta segítőjét. Ezenkívül a második jelöltet, Petr Bystront azzal vádolták, hogy “Oroszország érdekeit szolgálja”. Annak ellenére, hogy az ügyészség nem tudott bizonyítékot felmutatni, vagy bíróság elé vinni az EP-képviselők ügyét, a párt végül Krah helyére lépett egy másik jelölttel.

🌏 Az AfD-ellenes német sajtó nyíltan ünnepelt és sok tényt mellőzött, amikor az AfD-t kizárták az EP Identitás és Demokrácia frakciójából egy félreértelmezett interjú miatt, amelyet Krah adott a La Reppublica olasz

Mi a reakciód?
👍tetszik
24
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
13
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához