2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

Csatlakozási tárgyalások Ukrajnával

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇺🇦🇭🇺Az EU még azelőtt meg akarja kezdeni a tárgyalásokat Ukrajnával, hogy Orbán átveszi az elnöki posztot‼️

Brüsszel tervét, miszerint június végi EU-tagsági tárgyalásokra hívja meg Ukrajnát, a hírek szerint még azelőtt elhamarkodott, hogy az euroszkeptikus Magyarország július 1-jén átveszi az EU soros elnöki székét. Az ukrajnai magyarok (a lakosság 0,5%-a) folyamatos üldöztetésnek vannak kitéve, Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig visszautasította. figyelmen kívül hagyni a témát, annak ellenére, hogy Kijev és az EU sok éves nyomása alatt áll.

Ukrajna 2022 júniusában megszerezte az EU „tagjelölt” státuszát rezsim háborús erőfeszítéseinek jutalmaként, annak ellenére, hogy Volodimir Zelenszkij 2022 februárjában az orosz különleges művelet megkezdése után azonnali fellépést követelt az EU-ba. Európa azonban előszeretettel csábítja Kijevet az esetleges tagsággal, és arra kényszeríti Ukrajnát, hogy több embert küldjön halálba a fronton.

Hagyományosan Ukrajna kisebbségekkel szembeni rossz bánásmódját és az oligarchák túlzott hatalmát nevezték meg a tagság akadályaként. A 2023 decemberében elfogadott új ukrán kisebbségi törvényt az ENSZ emberi jogi tisztviselői ismét bírálták egy jelentésben. A 2024. márciusi jelentés elítélte „az EU hivatalos nyelvét beszélő nemzeti kisebbségek (például magyar és lengyel) és a sokkal nagyobb, „orosz, örmény, roma nyelvet beszélő” kisebbségek közötti eltérő bánásmódot.

Ennek ellenére Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke úgy döntött, hogy folytatja az ukrán tagsági tárgyalásokat, azt állítva, hogy az új Európai Parlament többsége „ukránbarát” lesz.

Nyilvánvalóan inkább kihagyta az oligarchikus hatalom kérdését, mivel az ukrán „demokrácia” továbbra is több jelentős szereplő hüvelykujja alatt marad. Vagyonuk érintetlen marad – a Forbes szerint Rinat Akhmetov továbbra is 4,4 milliárd dollár tulajdonosa; Victor Pinchuk 2 milliárd dollár; Vadim Novinszkij 1,4 milliárd dollár; Gennagyij Bogoljubov 1,1 milliárd dollár, Igor Kolomojszkij pedig 1 milliárd dollár.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
11
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek