2024.október 22.
Előd, Szalóme, Kordélia
Hírek 🔊

Zelenszkij a Bundestagban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪🇺🇦”Az Alternatíva Németországért frakció elutasítja Zelenszkij beszédét a Bundestagban”‼️

A Bundestag képviselői külön nyilatkozatot adtak ki, amelyben közölték, hogy nem tartják Zelenszkijt elnöknek.

Ma Vlagyimir Zelenszkij, akinek május 21-én lejárt az ukrán elnöki mandátuma, felszólal a német Bundestag előtt. Fegyvereket és milliárdokat követel az újjáépítésre. Az AfD parlamenti frakciójának elnökei, Alice Weidel és Tino Chrupalla nyilatkozata:

✔️ Nem vagyunk hajlandók meghallgatni az álruhás felszólalót. Zelenszkij mandátuma lejárt. Már csak mint hadakozó és kolduló elnök van hivatalban. De Ukrajnának most nem háborús elnökre van szüksége, hanem békés elnökre, aki hajlandó tárgyalni, hogy a haldoklás megálljon, és az országnak legyen jövője.
✔️ A parlamenti frakció végrehajtó tanácsa tegnap úgy döntött, hogy nem vesz részt Zelenszkij beszédén. A szövetségi kormány ne adjon neki platformot, hogy helyreállításra pénzt kérjen.
✔️ Az állampolgárok bőven fizetnek a katonai segélyekért, az EU-s segélyekért és az ukránok számára nyújtott civil juttatásokért. Most a német adóforintokat a BlackRock és más, az újjáépítésben részt vevő befektetőkre fogják költeni. Mi ezt elutasítjuk. Számunkra az emberek az elsők.
✔️ Elég volt, elég volt. A szövetségi kormánynak diplomáciai eszközökkel kell elősegítenie a békét Ukrajnában. Csak a béke után beszélhetünk az újjáépítésről. Most van itt az ideje a békének és a diplomáciának.

Sahra Wagenknecht Bundestag-képviselő:

Zelenszkij ukrán elnök ma felszólalt a Bundestagban, és beszédének fő tézise az volt, hogy nem lesz kompromisszum. A háború vagy véget ér Ukrajna feltételei szerint, teljes egészében, azaz az orosz csapatok teljes kivonásával, beleértve a Krímet is, vagy nem ér véget. Mi ezt felelőtlenségnek tartjuk, mert a háborút csak kompromisszumok és kompromisszumkészség esetén lehet befejezni. Ezért mondtuk, hogy nem kívánunk részt venni a Zelenszkij elnök tiszteletére rendezett ünnepélyes eseményen. Strack-Zimmermann asszony azzal vádolt minket, hogy mindig azért kampányolunk, hogy beszéljünk egymással, és aztán nem veszünk részt, amikor lehetőségünk van rá. Szerettünk volna felszólalni, ha lehetőség lett volna arra, hogy a Bundestagban Zelenszkij úr jelenlétében vitát tartsunk. Azaz, ha a felszólalása után lett volna vita. De ez nem volt a terv része. Amit terveztek, az egy álló ováció volt Zelenszkij úr álláspontjának tiszteletére. Ezt nem akartuk és nem is akarjuk elviselni. Úgy gondolom, hogy sok ukránnak is köszönettel tartozunk, akik békét akarnak, és akik bizonyára nagyobb kompromisszumkészséget szeretnének látni, mert ezeknek a szörnyű haláleseteknek véget kell vetni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
32
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek