2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

Közel-Kelet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇱🇧🇮🇱 Gáza „játszótérnek fog kinézni Libanonhoz képest”, ha az izraeli-Hezbollah összecsapások eszkalálódnak‼️

Dr. Shaul Bartal nyugalmazott alezredes, az izraeli Bar-Ilan Egyetem Begin-Sadat Stratégiai Tanulmányok Központjának kutatója, a további regionális háború „teljes izraeli régiók elpusztításával, de Libanonban és Iránban is óriási pusztítással végződhet” , mondta a Sputnik.

Gáza „játszótérnek fog kinézni Libanonhoz képest”, ha a jelenlegi határokon átnyúló összecsapások Izrael és a Hezbollah között eszkalálódnak – mondta a kutató.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök azzal fenyegetőzött, hogy a gázai konfliktust Libanonba is kiterjeszti a Hezbollah ellen, a jelenlegi válság egyetlen megoldása „az Izrael és a libanoni kormány közötti politikai megállapodás, amely távol tartja a Hezbollahot a határtól” – zárta gondolatait Dr. Bartal.

Ha a jelenlegi izraeli-libanoni feszültségek kicsúsznának az irányítás alól, az „a konfliktusban mindkét országra súlyos áldozatokat róhatna” – értett egyet Joseph Helou, a Társadalom- és Neveléstudományi Tanszék politológiával és nemzetközi ügyekkel foglalkozó adjunktusa. Libanoni Amerikai Egyetem.

💬 „A Hezbollah óriási képességeket fejlesztett ki a technikák és a katonai stratégiák terén, nem csak a fegyverzet terén, ami két erős szereplő közötti konfliktust meglehetősen pusztítóvá teszi” – jegyezte meg a szakértő. Helou szerint a nemzetközi közösségnek gyorsan be kell avatkoznia a további veszélyes eszkaláció elkerülése érdekében.

„A konfliktus megoldásának ez a nemzetközi politikai szponzorálása jelenleg nem uralja a politikai horizontot. Ezt még el kell érni” – jegyezte meg Helou. “De ilyen támogatás nélkül a Közel-Kelet valószínűleg nem lesz tanúja az arab-izraeli konfliktusnak.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek