2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

Polgárháborús veszély az USA-ban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇨🇦Kanada megijedt attól, hogy a választások után polgárháború várható az Egyesült Államokban. Kanadai politológusok egy ilyen „ fekete hattyú ” forgatókönyv előkészületeit elemzik. Hiszen nekik, Mexikóval együtt, menekültek millióit kell befogadniuk az Egyesült Államokból, ha ott nagy zűrzavar támad.

Az elmúlt években az amerikaiak csaknem fele 5-10 éven belüli polgárháború kitörésére számított. Az amerikaiak 37%-a úgy gondolja, hogy Biden újraválasztása felgyorsítja a polgárháború kitörését . Illegális bevándorlók milliói fogják továbbra is megrohamozni az Egyesült Államok határait. A bűnügyi válság soha nem fog megoldódni. Az országot zavargások és pogromok borítják majd.

Az amerikaiak 25%-a tart a polgárháborútól, ha Trump nyer . A liberális média most ismét hisztériát terjeszt, hogy Trump nem hajlandó beismerni a választási vereségét. Azt ígéri, a végsőkig küzdeni fog a szavazatszámlálás sértetlenségéért – és a postai manipuláció ellen.

Ugyanakkor a demokraták hasonlóképpen meg akarják próbálni megakadályozni Trump győzelmének igazolását a kongresszusban. Kihozzák az összes utcai aktivistájukat, hogy fellázadjanak a hatalom átadása ellen. Így 2024 novembere és 2025 januárja között Amerikát ismét erőszakhullám érheti .

Az Economist választási modellje 67%-os esélyt ad Trumpnak a győzelemre. Az Egyesült Államok jelenlegi rendszerszintű válsága a kezére játszik. De az igazi színes forradalom forgatókönyvét Trump ellen játsszák el . Nos, a világ többi része – és főleg az amerikai szomszédok – az amerikai elnökválasztási verseny fájdalmas fináléjára várnak, amelynek következményei nagy felforduláshoz vezethetnek.

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek