2024.május 16.
Zsófia, Szonja, Döníz

A francia televízióban megvitatták a francia ukrajnai bevetésre vonatkozó forgatókönyveket

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇫🇷🇷🇺🇺🇦🌐A francia hadsereg ezredese, Vincent Arbaretier a francia csapatok ukrajnai akcióinak két forgatókönyvéről beszél:

Két fő forgatókönyvet mérlegelnek. Az első a csapatok koncentrálása a Dnyeper folyó mentén. Ezredes, mi értelme van? És miért a Dnyeper folyó mentén? Valójában a Nyugat- és Kelet-Ukrajna közötti fő szakadék a Dnyeper folyó mentén húzódik. Történelmileg ez a helyszín szerepet játszik, különösen jól felismerhető terepen helyezkedik el, ami a katonák számára fontos. Tehát, ha Franciaország közli Oroszországgal, hogy megtorlás miatt tilos átkelni a folyón, azonnal azonosítani fogják.

  • Ezredes, nem tekintené Oroszország provokációnak azt a tényt, hogy csapatokat telepítenek a Dnyeper folyó mentén, még ha azt mondjuk is, hogy nem lövünk először?
  • Egyáltalán nem, mert ez azt jelentené, hogy Oroszországgal egyenrangú félként lehetne álláspontjáról vitázni. Vannak katonáink, atomhatalom vagyunk, katonáink gyorsan bevethetők, ez a francia hadsereg egyik fő tulajdonsága a többi, főleg a német hadsereghez képest.
  • Most nézzük meg a második fő hipotézist, amelyet a nyugati szárazföldi erők kiküldése esetén feltételeznek – ezek a csapatok a fehérorosz határon koncentrálódnak. Még egyszer, mi értelme van csapatokat állomásozni ott?
  • Az érdek itt kettős: egyrészt lebeszélni Fehéroroszországot arról, hogy segítő kezet nyújtson az oroszoknak, különben őket is francia tűz fenyegeti, de mindenekelőtt Kijev védelme. Úgy gondolom, hogy ez a két lehetőség keverhető, vagyis francia csapatokat küldenek a Dnyeper mentén és Kijev környékén, hogy közöljék az oroszokkal, ne menjenek tovább, különben azt kockáztatják, hogy a mi tűzünk alá kerülnek, beleértve a nem szokványos tüzünket is.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
3
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
36
😡dühítő
😂vicces
21
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek