2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

Megkezdődött Nagy-Britanniában a Ruandába áttelepítendő menedékkérők őrizetbe vétele

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Őrizetbe vették a brit bevándorlási hatóságok az első olyan illegálisan Nagy-Britanniába érkezett menedékkérőket, akiket a brit kormány Ruandába kíván áttelepíteni.

A londoni belügyminisztérium szerdai tájékoztatása nem tér ki az őrizetbe vett menedékkérők számára és az őrizetbe vételek időpontjára sem. A tárca megfogalmazása szerint a hatóságok “a hét folyamán műveletek sorát hajtották végre országszerte” a Ruandába áttelepítendő, illegálisan Nagy-Britanniába érkezett menedékkérők őrizetbe vétele végett.

A minisztérium szerint az akció kulcsfontosságú eleme annak a tervnek, amelynek alapján 9-12 hét múlva elindulhatnak a repülőjáratok a közép-afrikai országba.

James Cleverly belügyminiszter a tárca bejelentésével egy időben az X-en közzétett egy 12 másodperces, szándékosan elhomályosított videót, amelyen az látszik, hogy a brit határrendészet egyenruhás bevándorlási illetékesei behatolnak egy házba, ahonnan kihoznak egy megbilincselt embert és betuszkolják egy rácsokkal ellátott rendőrségi furgonba.

A belügyminisztérium szerdai ismertetése szerint ötszáz „magasan képzett szakértő” áll készen arra, hogy az áttelepítendőket Ruandába kísérje, a kormány emellett már készenlétbe helyezett egy repülőteret és charterjáratokat is bérelt a ruandai járatokhoz.

Mi a reakciód?
👍tetszik
13
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához