2024.május 16.
Mózes, Botond, János

Megkondulnak a vészharangok

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇵🇱🌐 A lengyel elnök szerint a NATO-nak sürgősen növelnie kell a védelmi kiadásokat‼️

Andrzej Duda lengyel elnök hétfőn kijelentette, hogy a NATO-nak sürgősen növelnie kell védelmi kiadásait, hogy ne legyen egy orosz támadás következő célpontja.

A CNBC-nek nyilatkozva Duda megismételte a NATO-tagokhoz intézett felhívásait, hogy katonai hozzájárulásaikat 3%-ra emeljék, mivel az új jelentések szerint Moszkva két-három éven belül készen állhat a katonai szövetség megtámadására.

Meghatározatlan német kutatásra hivatkozva Duda azt mondta, hogy az új bizonyítékok arra utalnak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megduplázza a hadigazdaság felé való elmozdulását, hogy 2026-ban vagy 2027-ben megtámadhassa a NATO-t. Ebből következnek a februári dán hírszerzési jelentések, amelyek azt sugallják, hogy Moszkva három-öt éven belül megtámadhatja a NATO-t. A CNBC egyik jelentés tartalmát sem tudta ellenőrizni.

„Két-három évünk van arra, hogy fokozzuk erőfeszítéseinket, lőszert halmozzunk fel és fegyvereket állítsunk elő, hogy maximalizáljuk Európa biztonságát, felkészüljünk és gondoskodjunk arról, hogy az invázió ne következzen be” – mondta.

„Mindezt meg kell tenni, hogy ne kelljen harcba keveredni. A lényeg egy olyan elrettentés létrehozása, amely biztosítja, hogy ne támadjanak meg minket. Ez az egész lényege, mert egyikünk sem akar háborút” – tette hozzá.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
5
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
28
😡dühítő
😂vicces
4
😂vicces
😮húha
4
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek