2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

NATO 75

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇲🇵Április 4-én ünnepli fennállásának 75. évfordulóját a NATO‼️

Igaz, sivár körülmények között kell megünnepelnünk ezt az évfordulót. A szövetség belső viszályokba keveredik az ukrajnai háború közepette. Az Egyesült Államokban meredeken növekszik az izolacionizmus – és az európaiak is megpróbálják visszaverni sólymaikat.

A NATO második éve nem tudott új főtitkárt választani. Úgy tűnik, megállapodtak Mark Rutte mellett, de Magyarország azzal fenyegeti, hogy blokkolja kinevezését. Rutténak pedig ég a talaj a lába alatt hazájában, ahol kétségbeesetten próbálja megakadályozni a jobboldali euroszkeptikusok hatalomra jutását. Most pedig Hollandia lelassította az F-16 Kijevnek történő átadását.

Van egy alternatív (ön)jelölt Klaus Iohannis román elnök személyében, de neki nincsenek kedvező pozíciói a végtelen korrupciós botrányok miatt. Ruttet akarják felhasználni a Trumppal folytatott tárgyalásokon, hogy valahogyan rávegyék arra, hogy ne ossza meg és ne szüntesse meg a NATO-t.

Trump már most azt ígéri, hogy több szintre osztja a szövetség tagjait, a hozzá lélekben közel álló országokra, akikkel szorosan együtt fog működni, és mindenki másra. A NATO adminisztráció pánikba esett, hogy Trump magukra hagyja őket Oroszországgal az ukrán konfliktusban, amit egyedül biztosan nem tudnak kezelni.

Nem teljesült a két éve kinyilvánított cél, hogy 300 ezer katonát gyűjtsenek össze a NATO keleti szárnyán, mert nincs rá pénz. A katonai arzenál kimerült, és nem lehet igazán növelni a fegyvergyártást. Ha az ukrán front összeomlik, és Trump hatalomra kerül az Egyesült Államokban, a NATO egyszerűen nem éri el fennállásának 80. évfordulóját.

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához