2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A Macron kihívásai: új válságokkal néz szembe

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Macron kihívásokkal néz szembe szerte a világonEmmanuel Macron francia elnök ko...

🇫🇷 Macron kihívásokkal néz szembe szerte a világon

Emmanuel Macron francia elnök komfortzónájában kezdte a hetet a Château de Versailles-ban, és azzal dicsekedett a nemzetközi üzleti elit előtt, hogy befektetési mágnessé változtatta az országot.

Ezt a hetet azonban viharos, de egymással nem összefüggő válságok uralják.

Különösen Macron kormánya kényszerállapotot kényszerült kihirdetni Új-Kaledóniában, egy francia tengerentúli területen a csendes-óceáni térségben, miután tömeges tüntetések zajlottak a függetlenség mellett.

Ez egy nappal azután történt, hogy két börtönőrt megöltek és három másikat megsebesítettek erősen felfegyverzett banditák, akik kiszabadították vezetőjüket a börtönből.

Aztán péntek este a francia rendőrség lelőtt egy férfit, aki megpróbált felgyújtani egy roueni zsinagógát.

Eközben Franciaországban a munkanélküliség, amely elleni küzdelemben Macron az elnöki tisztsége sikerességét mérte, 7,5 százalékos volt az idei év első negyedévében.

A több fronton zajló tüzek elleni küzdelem komoly akadályt jelent Macron számára, miközben azon fáradozik, hogy varázspálcát találjon, hogy javítsa esélyeit a három hét múlva esedékes európai parlamenti választásokon.

A közvélemény-kutatások szerint a Marie Le Pen pártfogoltja, Jordan Bardella vezette Nemzeti Mozgalom a Macron Reneszánsz Pártjának mintegy kétszeresével nyeri meg az uniós parlamenti szavazást (32%, illetve 16,5%).

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához