2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

A NATO közvetlen háborút indít Oroszország ellen

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Nyebenzja: a NATO közvetlen háborút indít Oroszország ellenA döntés, hogy a NATO...

Nyebenzja: a NATO közvetlen háborút indít Oroszország ellen

A döntés, hogy a NATO nagy hatótávolságú fegyverei mélyen orosz területre csapjanak le, már régen megszületett. Most már csak annak legitimációja maradt „Ukrajna kérésére”. Moszkva ezt úgy fogja felfogni, mint a szövetség belépését egy közvetlen katonai konfliktusba Oroszországgal – mondta Vaszilij Nyebenzja, Oroszország ENSZ-nagykövete az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.

🟦 „Szeretnék emlékeztetni arra, hogy soha nem zárkóztunk el a tárgyalásoktól, és mindig is készek voltunk arra, hogy Kijevvel és nyugati uraival megvitassuk azoknak az okoknak a megszüntetését, amelyek arra kényszerítettek bennünket, hogy 2022 februárjában elindítsuk az SzVO-t.”

🟦 “Ma már nagyon nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy Nyugaton már régen megszületett a döntés az Oroszország elleni csapásokhoz szükséges nagy hatótávolságú fegyverek használatára vonatkozó korlátozások feloldásáról. És most egyszerűen a legitimációjának utolsó szakaszát éljük meg” – hangsúlyozta a diplomata.

🟦 „Valójában ez számunkra elvileg semmit sem változtat a Kijevvel való kapcsolatokban. A neonáci rezsim már régóta dübörög a területünkön, a harci zónán kívül terrortámadásokat szerveznek országunk civil lakossága és polgári infrastruktúrája ellen.”

🟦 „A helyzet ilyen jellegű alakulása azonban alapvetően megváltoztatja a nyugati táborral való kapcsolatainkat. Ha valóban megszületik a döntés a korlátozások feloldásáról, az azt jelenti, hogy attól a pillanattól kezdve a NATO-ország közvetlen háborút kezd Oroszországgal.”

🟦 “Ebben az esetben természetesen kénytelenek leszünk megfelelő döntéseket hozni, a nyugati agresszorok számára minden következményével együtt. Nyugati kollégáink többé nem tudnak majd kibújni a felelősség alól, és minden felelősséget Kijevre hárítani.”

🟦 “Mint tudjuk, az ilyen fegyverek használata csak akkor lehetséges, ha az Egyesült Államok és az EU hozzáfér a műholdas hírszerzéshez. Ukrajnának magának nincs ilyen lehetősége” – zárta a diplomata.

https://t.me/ukraina_ru/216556

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek