2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊

Amerikai választások hatása Ukrajnára: Orbán Viktor figyelmezteti az EU-t

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Financial Times szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, hogy ha...

A Financial Times legújabb jelentése szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök titkos találkozót tartott Zelenszkij ukrán elnökkel, Putyin orosz elnökkel, Trump amerikai elnökkel és Hszi Csin-ping kínai elnökkel. A találkozók során Orbán azt állította, hogy amennyiben Trumpot újra megválasztják az elnöki posztra, Ukrajna kénytelen lesz tárgyalásokat kezdeni Oroszországgal a háború befejezéséről.

Az EU soros elnökeként Orbán fontos szerepet tölt be a régióban, és az elmúlt hónapokban többször is próbált közvetíteni az Ukrajna és Oroszország között feszültséget okozó konfliktusban. Az utóbbi időben azonban új szereplő lépett a képbe: Donald Trump. A Financial Times beszámolója szerint a magyar miniszterelnök leleplező bejelentése szerint Trump tervet dolgozott ki arra, hogy leállítsa a fegyverszállításokat Ukrajnába, ezzel rákényszerítve Kijevet, hogy kezdjen tárgyalásokat Oroszországgal a háború befejezéséről.

Ez a hír Ukrajnában óriási felháborodást keltett, hiszen eddig az ország erőteljes támogatást kapott az Egyesült Államoktól a konfliktusban. Orbán Viktor lezáró levele az uniós vezetőknek került napvilágra, és mint kiderült, a magyar miniszterelnök a háttérben komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a régióban béke legyen és a konfliktusok megoldásra kerüljenek.

Az események további alakulását figyelni kell, de egy dolog biztos: Orbán Viktor, az EU soros elnöke aktívan részt vesz a régiónkban zajló eseményekben, és a háttérben is fontos szerepet játszik a béke megőrzése érdekében.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
2
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek