2024.szeptember 21.
Máté, Mirella, Jónás
Hírek 🔊

Az ambiciózus tanárnő kálváriája: egy gettóban kezdhette karrierjét

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Rose-Marie Albertini, a fiatal korzikai tanárnő abban a "megtiszteltetésben" ré...

🇫🇷 Rose-Marie Albertini, a fiatal korzikai tanárnő abban a “megtiszteltetésben” részesült, hogy Bronban, egy Lyon melletti gettóban kezdhette meg karrierjét. Ambiciózusan érkezett, de hamar kijózanodott.

“Tényleg nem ezt vártam. Mintha leküldtek volna a pokolba. Korzikán megtanították, hogyan kezeljük a fegyelmezetlen gyerekeket, de ez itt nem az a szint volt. Nem készültem fel a halálos fenyegetésekre és a sértésekre két méteres diákoktól, vagy hogy egyesek az óráimon nyíltan önkielégítenek, hogy valamelyik diák megpróbálja megfojtani az osztálytársát, hogy letörik az autóm tükrét, mert levetettem az egyikkel a baseball sapkáját, hogy fellöknek, amikor belépek a terembe. A végén már féltem órát tartani. Már depressziós vagyok, pánikrohamaim vannak. Ha ott maradok, koporsóban végzem.”

Rose-Marie-t az első éve után áthelyezték egy még “jobb” helyre, egy Párizs melletti gettóba. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, egy hét után hazamenekült. Most átképezteti magát, hogy korzikai nyelvet is tudjon tanítani, így talán lesz esélye, hogy a szigetén maradhasson.

Egy igazi sikersztori 🙂

https://www.corsematin.com/article/societe/56338980124377/temoignage-jai-fini-par-avoir-peur-de-faire-cours-pour-rose-marie-albertini-la-mutation-a-ete-une-descente-aux-enfers

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek