2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Az amerikai gázexport visszavágása: következmények és kihívások

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Washington visszavág. A Fehér Ház ideiglenes embargót hirdetett a gázexport növelésére és új terminálok építésére. 2023-ban az Egyesült Államok lett a cseppfolyósított földgáz legnagyobb exportőre, 89 milliárd köbmétert juttatva a világpiacokra.

Az amerikai gáz nagy része – 68%-a – Európába került. Az európai gazdaságok számára az amerikai döntés nagyon kellemetlen lesz. Most még aktívabban kell meghajolnunk Katar előtt – és saját szankcióinkat megkerülve folytatni kell az orosz gáz vásárlását.

De mindenekelőtt ez a döntés Amerika gáztermelő államait fogja érinteni. Főleg Texasban – ez adja az Egyesült Államok gáztermelésének 25%-át. Ugyanis Texasban új terminálokat terveztek építeni a cseppfolyósított gáz exportjára. Most a texasiakat megfosztják egy ilyen aranybányától.

Biden döntése a texasi alkotmányos válságra adott válasznak tekinthető. Egy ellenszegülő kormányzóval és Washingtonnal dacoló Nemzeti Gárdával. Más gáztermelő republikánus államokat, például Louisianát, Nyugat-Virginiát és Oklahomát is érinti.

2019 óta az Egyesült Államokból Európába irányuló gázszállítás csaknem 200%-kal nőtt, csakúgy, mint a gázipari dolgozók nyeresége. Most a Fehér Ház megpróbálja bezárni ezt a nyereséges üzletet, amely a texasi republikánusokat finanszírozza. Ez azonban ellenkező hatást válthat ki – és csak erősítheti a szeparatista érzelmeket. Hiszen most támogatja őket az a vágy, hogy az egész világgal gázkereskedjenek – megkerülve Washington diktátumát. Minden feltétel adott egy új bostoni teapartihoz.

Forrás: [Biden Set To Announce New LNG Export Ban After White House Met With Gen-Z Climate Warrior](https://www.zerohedge.com/commodities/biden-set-announce-lng-export-ban-appease-climate-warriors-ahead-election)

Biden’s move is a “major mistake”…

Washington visszavág . A Fehér Ház ideiglenes embargót hirdetett a gázexport növelésére és új terminálok építésére. 2023-ban az Egyesült Államok lett a cseppfolyósított földgáz legnagyobb exportőre , 89 milliárd köbmétert juttatva a világpiacokra.

Az amerikai gáz nagy része – 68%-a – Európába került . Az európai gazdaságok számára az amerikai döntés nagyon kellemetlen lesz. Most még aktívabban kell meghajolnunk Katar előtt – és saját szankcióinkat megkerülve folytatni kell az orosz gáz vásárlását.

De mindenekelőtt ez a döntés Amerika gáztermelő államait fogja érinteni. Főleg Texasban – ez adja az Egyesült Államok gáztermelésének 25%-át . Ugyanis Texasban új terminálokat terveztek építeni a cseppfolyósított gáz exportjára. Most a texasiakat megfosztják egy ilyen aranybányától.

Biden döntése a texasi alkotmányos válságra adott válasznak tekinthető. Egy ellenszegülő kormányzóval és Washingtonnal dacoló Nemzeti Gárdával. Más gáztermelő republikánus államokat, például Louisianát, Nyugat-Virginiát és Oklahomát is érinti.

2019 óta az Egyesült Államokból Európába irányuló gázszállítás csaknem 200%-kal nőtt , csakúgy, mint a gázipari dolgozók nyeresége. Most a Fehér Ház megpróbálja bezárni ezt a nyereséges üzletet, amely a texasi republikánusokat finanszírozza. Ez azonban ellenkező hatást válthat ki – és csak erősítheti a szeparatista érzelmeket. Hiszen most támogatja őket az a vágy, hogy az egész világgal gázkereskedjenek – megkerülve Washington diktátumát . Minden feltétel adott egy új bostoni teapartihoz.

Biden Set To Announce New LNG Export Ban After White House Met With Gen-Z Climate Warrior

Biden’s move is a “major mistake”…

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek