2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

Az amerikai haditengerészet kihívásai Jemen háborújában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Az amerikai haditengerészet nincs felkészülve egy hosszú háborúra Jemennel. Az apró Jemen meglepte a Nyugatot szívósságával és vadságával támadásai során. Az Egyesült Államok Haditengerészete jelenleg “Előreszálló haditengerészetként” van beállítva, nem “Expedíciós Haditengerészetként”, ami kockázatokkal járhat. Az Egyesült Államoknak a hidegháború végén csökkentenie kellett az expedíciós képességeit, és inkább szövetséges és baráti bázisokra szorult. Az amerikai haditengerészetnek problémákat okozhat a flotta függősége a parti infrastruktúráról, és a VLS tengeren történő újrarakodása. Az expedíciós képességek elvesztése a karbantartás terén is problémákat okozhat. Ha Jemen megtámadná egy amerikai hordozót, az amerikai haditengerészet kihívásokkal szembesülne a rakéták újratöltésében és a védelemben. Az amerikai flotta tartóssága Jemenben a jemeniek által kilőtt rakéták számától függ. A cikk teljes tartalma itt érhető el: [https://sonar21.com/the-us-navy-is-unprepared-for-a-prolonged-war-with-yemen/](https://sonar21.com/the-us-navy-is-unprepared-for-a-prolonged-war-with-yemen/)

⚓️ 🇺🇸 🇾🇪 Az amerikai haditengerészet nincs felkészülve egy elhúzódó háborúra Jemennel pt1

🔶️ Az apró Jemen meglepte a Nyugatot szívósságával és vadságával, amikor megtámadta azokat a hajókat, amelyek konténereket és üzemanyagot próbálnak szállítani Izraelbe.

🔶️ Mielőtt elmagyarázná a kockázatokat, meg kell értenie, hogy az Egyesült Államok Haditengerészete jelenleg „Előreszálló haditengerészetként” van beállítva, és nem „Expedíciós Haditengerészet”. Anthony Cowden, aki a Nemzetközi Tengerészeti Biztonsági Központnak írt szeptemberben, ezt a kérdést vizsgálta meg cikkében: A FLOTÁT EGYENSÚLYOZÁSA AZ IGAZÁN EXPEDÍCIÓS HAJDONSÁG ALATT.

🔶️ Az Egyesült Államok egyedülálló földrajzi helyzete miatt a haditengerészetnek megvan a luxusa, hogy „odaát” védje a nemzet érdekeit. A második világháború óta olyan haditengerészetet fejlesztett ki és tartott fenn, amely képes volt hatalmat kivetni a tengerentúlra; harci erejének helyreállítása még a tengeren vagy legalábbis távol a nemzeti partoktól; és folyamatosan tartsa közel a versenytársakhoz. Ez az expedíciós jelleg minimálisra csökkentette a flotta függőségét a parti és a hazai infrastruktúrától a műveletek fenntartása érdekében, lehetővé téve a flotta logisztikailag önellátóbbnak a tengeren.

🔶️ A hidegháború végén azonban az Egyesült Államok haditengerészete elkezdte csökkenteni expedíciós képességét, és jobban támaszkodott a szövetséges és baráti bázisokra. Egy kulcsfontosságú fejlesztés finom volt, de következményekkel járt – a függőleges kilövőrendszer (VLS) a felszíni flotta elsődleges légvédelmi, tengeralattjáró- és szárazföldi támadó fegyvereihez. Noha ez egy nagyon hatékony rendszer, a VLS tengeren történő újratöltése problémás volt, és hamarosan felhagytak vele. Míg a repülőgép-hordozót fel lehet fegyverezni a tengeren, a felszíni hadihajókat nem, ami korlátozza a hordozó csapásmérő csoportok azon képességét, hogy előremenő hadműveleteket tudjanak folytatni anélkül, hogy gyakran visszatérnének a rögzített infrastruktúrához. A haditengerészet újra megvizsgálja a VLS tengeren történő újrarakodásának kérdését, és ezeket az erőfeszítéseket meg kell erősíteni.

🔶️ A haditengerészet következő lépése az expedíciós képességtől az 1990-es években volt, amikor leszerelte a legtöbb tengeralattjáró tendert (AS), az összes javítóhajót (AR) és romboló tendert (AD), és elköltözött a Sailortól. -személyzett Shore Intermediate Maintenance Center (SIMA). Ez nemcsak azt a képességet szüntette meg, hogy közbenső karbantartást végezzenek „odaát”, hanem megsemmisítette a tanoncból az utasból technikussá válást, ami a US Navy Sailort a katonai világ egyik vezető karbantartási erőforrásává tette. A harci kutatás és mentés, a mentés és a harci károk helyreállítása olyan területek, ahol az Egyesült Államok haditengerészetének már nincs elegendő képessége az expedíciós műveletek fenntartásához.

🔶️ Minden egyes amerikai romboló becslések szerint 90 rakétát hordoz (talán még néhányat). Elsődleges küldetésük az általuk védett amerikai repülőgép-hordozó védelme. Mi történik, ha Jemen 100 drónt/rakétát/rakétát lő ki egy amerikai hordozóra? Az amerikai romboló, vagy több romboló kilövi rakétáit, hogy legyőzze a fenyegetést. Nagy. Küldetés teljesítve! Csak egy apró probléma, amint azt az előző idézetben leírtuk: az amerikai haditengerészet megszabadult a hajópályázatoktól, vagyis azoktól a hajóktól, amelyek képesek a rombolókat új rakétákkal ellátni a kimerült töltények pótlására. Az újratöltéshez a rombolónak a legközelebbi barátságos kikötőbe kell hajóznia, ahol az Egyesült Államok rakétákat halmozott fel utánpótlás céljából.

🔶️ Ha a rombolónak el kell vitorláznia, akkor az amerikai szállítónak kell követnie. Nem ülhet csak úgy az óceánban a hajók védelme nélkül. Egy amerikai flotta tartási ereje egy harci övezetben, például Jemenben, attól függ, hogy a jemeniek hány rakétát lőnek ki az amerikai hajókra.

https://sonar21.com/the-us-navy-is-unprepared-for-a-prolonged-war-with-yemen/

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek