2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Az EU legszegényebb országai 2023-ban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Európa legsikeresebb országai2023-ban az EU-ban 94,6 millió embert (vagyis a lak...

Európa legsikeresebb országai

2023-ban az EU-ban 94,6 millió embert (vagyis a lakosság valamivel több mint 21 százalékát) fenyegette a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés.

Ez azt jelenti, hogy olyan háztartásban éltek, ahol a három kockázat közül legalább az egyikkel szembesülnek: jövedelmi szegénység, súlyos anyagi és szociális nélkülözés, és/vagy nagyon alacsony munkaintenzitású háztartáshoz való tartozás (ahol a felnőttek potenciáljuk 20 százalékánál kevesebbet dolgoznak egy év folyamán). Az Eurostat adatai szerint ez a szám viszonylag stabil maradt az előző évhez képest (2022-ben 95,3 millió ember, a lakosság 22 százaléka).

Amint azt a mellékelt infografika mutatja, a szegénység vagy a társadalmi kirekesztés veszélyének kitett emberek aránya jelentősen eltér az egyes EU-országokban. Tavaly a legmagasabb mutató Romániában (32 százalék), Bulgáriában (30 százalék), Spanyolországban (26,5 százalék) és Görögországban (26,1 százalék) volt. Eközben a legalacsonyabb arányt Csehországban (12 százalék), Szlovéniában (13,7 százalék) és Finnországban (15,8 százalék) jegyezték fel.

✔️Iratkozz fel – 📱 InfoDefMagyarok📱 InfoDefense

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek