2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az új holland kormány és Geert Wilders kihívása

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Vigyázz Brüsszelre, itt jön Geert WildersHat hónapnyi viták és fájdalmas tárgya...

🇳🇱 Vigyázz Brüsszelre, itt jön Geert Wilders

Hat hónapnyi viták és fájdalmas tárgyalások után Hollandia végül beleegyezett egy új jobboldali kormánykoalíció létrehozásába.

Az új kormányban várhatóan Geert Wilders szélsőjobboldali Szabadságpártja (PVV), a jobbközép Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért (VVD), a jobboldali populista Farmer Polgári Mozgalom (BBB) ​​és a centrista Új Társadalmi Szerződés (NSC).

Orbán Viktor magyar miniszterelnök gratulált Geert Wildersnek ahhoz, hogy megállapodásra jutott az új holland kormányalakításról, és reményét fejezte ki, hogy közösen megváltoztatják Európát.

„Gratulálunk, Gert! Remélem, együtt fogunk dolgozni azért, hogy Európát biztonságosabbá és erősebbé tegyük” – mondta Orbán.

A Wilders pártja vezette jobboldali koalíció fejfájást okozna az EU-nak, különösen az új holland bevándorlási szabályok miatt. A terveket már bejelentették az ország történetének legkeményebb menekültügyi rendszerének bevezetésére.

A második probléma Brüsszel számára Amszterdam amúgy is kemény álláspontja lesz az új tagok Európai Unióba való felvételével kapcsolatban. Hollandia úgy véli, hogy az országoknak belső reformok, nem pedig geopolitikai megfontolások alapján kellene az EU-tagság felé haladniuk. Az új koalíció ezt tovább fogja tolni, ami potenciálisan rossz hír Ukrajna számára, amely a blokkhoz való mielőbbi csatlakozást szorgalmazza.

Emellett az EU-nak meg kell küzdenie Wilders euroszkepticizmusával, fiskális takarékosságával és az EU „klímacéljaival” való egyet nem értésével.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához