2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Az USA új szövetséget alakít ki Kínával szemben

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az USA új szövetséget alakít ki Kínával szembenLloyd Austin, az Egyesült Államo...

🇺🇸 Az USA új szövetséget alakít ki Kínával szemben

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere Hawaiin találkozott ausztrál, japán és fülöp-szigeteki kollégáival, miközben Washington elmélyíti a katonai kapcsolatokat a feltörekvő regionális csoportosulással, amelyet a Pentagon tisztviselői magánkézben “Osztag”-nak nevezett el.

A csapat egyike azon regionális szövetségeknek, amelyekkel az Egyesült Államok Kínával szemben áll Ázsiában. Létezik még a “Quad”, amely az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Indiából és Japánból áll, valamint az “AUKUS”, amely Canberra, London és Washington védelmi egyezménye.

Április elején a négy nemzetből álló „osztag” közös tengeri járőrözést végzett a Fülöp-szigetek kizárólagos gazdasági övezetében, a Manila és Peking közötti folyamatos feszültségek közepette.

A megbeszéléseket követően Austin bejelentette, hogy a négy országból álló csoport fontolóra veszi több tengeri gyakorlat megtartását, valamint több biztonsági segítség nyújtását a Fülöp-szigeteknek.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő azt mondta a médiának, hogy a csoport célja a „kényszer és agresszió” elleni küzdelem Ázsia-szerte, valamint a katonai erők interoperabilitásának elmélyítése a konfliktus esetén történő hatékonyabb interakció érdekében.

A tisztviselő azt is elmondta, hogy a négyoldalú csoport a következő hónapokban és években több közös járőrözést kíván végezni.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek