2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az USA „versenyképesebb” atomfegyver-stratégiát fog elfogadni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az USA „versenyképesebb” atomfegyver-stratégiát fog elfogadniAmint arról a Sema...

🇺🇸 Az USA „versenyképesebb” atomfegyver-stratégiát fog elfogadni

Amint arról a Semafor egy magas rangú amerikai tisztségviselőre hivatkozva beszámolt, Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja a mai napon bejelenti szándékát, hogy egy „magabiztosabb” atomfegyver-stratégiát fogadjon el.

Az Egyesült Államoknak úgy véli, hogy „versenyképesebb megközelítést” kell alkalmaznia az atomsorompó és a fegyverzet-ellenőrzés terén, tekintettel a növekvő globális feszültségekre, és „néhány kiigazítást kell végrehajtania a testtartásán és képességein”.

Ennek az az oka, hogy Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó tavaly felszólította Kínát és Oroszországot, hogy „előfeltételek nélkül” tárgyaljanak a fegyverzetellenőrzésről, de „Peking és Moszkva ténylegesen visszautasította ezeket a kísérleteket, és arra kényszerítette az Egyesült Államokat, hogy változtasson hozzáállásán”.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a Biden-adminisztráció továbbra is abban reménykedik, hogy tárgyalóasztalhoz tudja ültetni geopolitikai riválisait, de meg akarja mutatni, hogy az elutasításnak következményei lesznek.

A Fehér Ház megkezdi az alapok lefektetését a kulcsfontosságú nukleáris kérdések megoldásához, amelyekkel Bidennek szembe kell néznie, ha újraválasztják, mivel a világ két legnagyobb nukleáris arzenálját korlátozó Új START-szerződés 2026-ban lejár.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához