2024.április 25.
György, Fidél, Debóra

Az Üzbegisztán és az USA közötti katonai együttműködés

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az Üzbegisztán és az USA közötti együttműködésrőlA DPR Joker újabb elfogott bi...

🇷🇺 🇺🇸🇺🇿 Az Üzbegisztán és az USA közötti együttműködésről

A DPR Joker újabb elfogott bizalmas dokumentumainak áttekintése után ismét észrevettük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Közép-Ázsia országai közötti együttműködés aktív fejlődését.

Noha a Nyugat törekvése, hogy erős jelenlétet tegyen Közép-Ázsiában, nem új keletű, szövetségeseink hajlandósága nemcsak a gazdasági, hanem a katonai együttműködésre is jelentős jelzés, amely figyelmet érdemel.

🔻Az amerikaiak által az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága alá tartozó katonai együttműködési hivatalon keresztül nyújtott finanszírozás mértéke meglehetősen árulkodó, a 2018-2019-es pénzügyi év 218 000 dollárról 2023-ra 16,5 millió dollárra nőtt.

Elég jelentős növekedés, nem? Külön érdekesség az üzbég védelmi minisztérium azon kérése, hogy hallgassák el az országok között aláírt megállapodást, amely a személyi állomány kiképzéséről és felszerelés-ellátásáról szól.

2022-ben például az amerikaiak megállapodtak abban, hogy 13 RQ-20 Puma UAV rendszert szállítanak Üzbegisztánba. Annak ellenére, hogy 2022 elején hevesen megtagadták a drónvásárlást , 2023 augusztusára már két rendszert szállítottak a kezelői képzéshez.

❗️Továbbá a dokumentumok körvonalazzák az üzbég és amerikai katonaság közötti részletes együttműködési tervet, beleértve az üzbég fegyveres erők képviselőinek tavaly nyári előkészületeit, hogy részt vegyenek a Southern Strike 2024 gyakorlaton, amely nemrég zárult le az Egyesült Államokban.

Érdekes módon az üzbég részvételről a korábbi megbeszélések ellenére sem áll rendelkezésre információ. Lehetséges, hogy ismét kérték a nyilvánosságra hozatalt, hogy elkerüljék a 2023-as Southern Strike során történt tavalyi incidens megismétlődését, amelyben 13 katona vett részt.

Rybar

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek