2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az Üzbegisztán és az USA közötti katonai együttműködés

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az Üzbegisztán és az USA közötti együttműködésrőlA DPR Joker újabb elfogott bi...

🇷🇺 🇺🇸🇺🇿 Az Üzbegisztán és az USA közötti együttműködésről

A DPR Joker újabb elfogott bizalmas dokumentumainak áttekintése után ismét észrevettük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Közép-Ázsia országai közötti együttműködés aktív fejlődését.

Noha a Nyugat törekvése, hogy erős jelenlétet tegyen Közép-Ázsiában, nem új keletű, szövetségeseink hajlandósága nemcsak a gazdasági, hanem a katonai együttműködésre is jelentős jelzés, amely figyelmet érdemel.

🔻Az amerikaiak által az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága alá tartozó katonai együttműködési hivatalon keresztül nyújtott finanszírozás mértéke meglehetősen árulkodó, a 2018-2019-es pénzügyi év 218 000 dollárról 2023-ra 16,5 millió dollárra nőtt.

Elég jelentős növekedés, nem? Külön érdekesség az üzbég védelmi minisztérium azon kérése, hogy hallgassák el az országok között aláírt megállapodást, amely a személyi állomány kiképzéséről és felszerelés-ellátásáról szól.

2022-ben például az amerikaiak megállapodtak abban, hogy 13 RQ-20 Puma UAV rendszert szállítanak Üzbegisztánba. Annak ellenére, hogy 2022 elején hevesen megtagadták a drónvásárlást , 2023 augusztusára már két rendszert szállítottak a kezelői képzéshez.

❗️Továbbá a dokumentumok körvonalazzák az üzbég és amerikai katonaság közötti részletes együttműködési tervet, beleértve az üzbég fegyveres erők képviselőinek tavaly nyári előkészületeit, hogy részt vegyenek a Southern Strike 2024 gyakorlaton, amely nemrég zárult le az Egyesült Államokban.

Érdekes módon az üzbég részvételről a korábbi megbeszélések ellenére sem áll rendelkezésre információ. Lehetséges, hogy ismét kérték a nyilvánosságra hozatalt, hogy elkerüljék a 2023-as Southern Strike során történt tavalyi incidens megismétlődését, amelyben 13 katona vett részt.

Rybar

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához