2024.május 7.
Gizella, Gusztáv, Bendegúz

Bident a média kritizálja a interjúk elkerülése miatt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Bident az interjúk elkerülése miatt kritizáltákA New York Times kemény nyilatko...

🇺🇸 Bident az interjúk elkerülése miatt kritizálták

A New York Times kemény nyilatkozatot tett közzé, amelyben Joe Biden amerikai elnököt azzal vádolta, hogy példátlanul hiányzik a média hozzáférése az amerikai államfőhöz.

„Aggasztónak kell lennie mindenki számára, aki megérti a szabad sajtó szerepét egy demokráciában, hogy Biden elnök elnöksége alatt olyan aktívan és hatékonyan kerülte a független újságírók kérdéseit” – áll a közleményben.

Megjegyzendő, hogy Biden sokkal kevesebb sajtótájékoztatót és személyes interjút adott „független újságíróknak”, mint szinte valamennyi elnöki elődje.

A lap szerint az interjúk és a nagy sajtóorgánumok kérdéseinek szisztematikus elkerülése nem csak aláás egy fontos normát, hanem veszélyes precedenst is teremt, amellyel a leendő elnökök elkerülhetik az ellenőrzést és az elszámoltathatóságot.

Az újság azt állítja, hogy interjút kért a Fehér Ház jelenlegi vezetőjétől, valamint az összes korábbi elnöktől, de ilyen interjú még nem készült.

A Politico viszont meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a The New York Times Company elnökének, Arthur Sulzbergernek a privát megjegyzéseit idézi, amelyben kijelenti, hogy „csak egy olyan újságnak adott interjú, mint a NYT, erősítheti meg, hogy Biden (81) még mindig fitt. elnöknek lenni”

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához