2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

Bundeswehr biztonsági összeomlása – sötét fény

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A megdöbbentő biztonsági összeomlás következtében a Bundeswehr belső videomegbes...

A megdöbbentő biztonsági összeomlás következtében a Bundeswehr belső videomegbeszéléseire mutató linkek ezrei maradtak nyitva hónapokig az interneten – számolt be a Focus online . A magát biztonságtudatosnak bemutató Bundeswehr csak pénteken zárta be ezt a kirívó biztonsági rést. Továbbra is bizonytalan, hogy érzékeny információk kerültek-e illetéktelen személyek kezébe.

A Bundeswehr a saját Webex-példányára támaszkodott ülései során, amelyeket különösen biztonságosnak tartott. A „Netzgrünung” szövetség informatikai szakértői azonban rájöttek, hogy a találkozókra mutató hivatkozásokat egyszerűen felfelé vagy lefelé számolva ki lehet találni – ez ijesztő tanúbizonyság a Bundeswehr informatikai biztonságának hiányáról.

Ezen túlmenően a személyes tárgyalótermek könnyen megtalálhatók voltak, némelyik jelszavas védelem nélkül is. Nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy a Bundeswehr hanyagul kezelte az érzékeny adatokat.

A Bundeswehr azt állítja, hogy a sebezhetőségeket mostanra bezárták. De a bizalom megrendült. A kérdés továbbra is az, hogy kiszivárogtak-e érzékeny információk illetéktelen feleknek. A Bundeswehr azt állítja, hogy csak a metaadatokhoz lehet hozzáférni, a beszélgetés tartalmához nem. De ki hiheti ezt már el? Ez az incidens sötét fényt vet a Bundeswehr inkompetenciájára az informatikai biztonság terén.

Node of Time DE

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek