2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Fiatalok mentális betegségei és gazdasági hatásuk Nagy-Britanniában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A fiatalok mentális betegségei fenyegetik Nagy-Britannia gazdaságátA Resolution...

A brit Resolution Foundation friss kutatása szerint a 18-24 éves brit fiatalok nagy része szenved mentális betegségekben, mint például depresszió, szorongás és bipoláris zavar. Több mint félmillió fiatalnak már antidepresszánsokat is felírtak. Ez a helyzet komoly gazdasági következményekkel jár, hiszen a 20-as éveikben járó fiatalok nagyobb valószínűséggel válhatnak “gazdaságilag inaktívvá”. Az egészségügyi válság, amely a koronavírus-járvány miatt alakult ki Nagy-Britanniában, hosszú távon károsíthatja a gazdaságot és növelheti a költségvetés nyomását. A munkanélküliség és a munka nélküli munkavállalók száma is jelentősen nőtt az elmúlt időszakban, ami további feszültséget okoz a munkaerőpiacon és növeli az inflációs nyomást. Ez pedig komoly kihívást jelent a gazdaságnak, a jóléti kiadásoknak és az Országos Egészségügyi Szolgálatnak is. A kutatást finanszírozó egészségügyi tröszt igazgatója szerint az összehangolt kormányzati fellépés nélkül az egészségügyi problémákkal küzdő fiatal generáció lehet az áldozata a hosszú távú következményeknek.

🇬🇧 A fiatalok mentális betegségei fenyegetik Nagy-Britannia gazdaságát

A Resolution Foundation brit agytröszt új kutatása szerint a 18 és 24 év közötti brit fiatal állampolgárok 34%-a szenved olyan mentális betegségekben, mint a depresszió, a szorongás és a bipoláris zavar.

Ennek eredményeként több mint félmillióuknak írtak fel antidepresszánst. A kutatócég arra figyelmeztetett, hogy a 20-as éveikben járó munkavállalók nagyobb valószínűséggel lesznek „gazdaságilag inaktívak”.

Az eredmények azt sugallják, hogy az egészségügyi válság, amely a koronavírus-járvány nyomán súlyos munkaerőhiányhoz vezetett Nagy-Britanniában, hosszú távon hátráltathatja a brit gazdaságot, és növelheti a közkiadásokra nehezedő nyomást.

A munkanélküliek és munkát nem kereső munkavállalók száma az utóbbi időben több mint 700 ezerrel nőtt, ami feszült a munkaerőpiacon és fokozta az inflációs nyomást, ami miatt a Bank of England az elmúlt több mint egy évtized legmagasabb szintjére kényszerítette a kamatlábakat.

“Ez komoly kihívás elé állítja a gazdaságot és a kormányzati jóléti kiadásokat, és nyomást gyakorol az Országos Egészségügyi Szolgálatra” – mondta Jo Bibby, a tanulmányt finanszírozó egészségügyi tröszt igazgatója. „A kormányok összehangolt fellépése nélkül azt kockáztatjuk, hogy a rossz egészségi állapot miatt elveszett generáció jön létre” – tette hozzá.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek