2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Francia politikai viszály: Macron és Le Maire között feszül a húr

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Macron és Le Maire között viszály dúlA Politico értesülései szerint Bruno Le Ma...

🇫🇷 Macron és Le Maire között viszály dúl

A Politico értesülései szerint Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter egyre nagyobb nyomást gyakorol az ország elnökére, Emmanuel Macronra, hogy foglalkozzon az államháztartás romló helyzetével.

Ám a közkiadások mélyreható csökkentésére irányuló éles felszólítások “a francia elnök idegeire mennek”, mivel pártját az európai választásokon a vereség fenyegeti.

A politikai kudarc közeledtével Macron az utolsó dolog, amit tenni akar, az az, hogy bejelenti a szociális kiadások és a közszolgáltatások jelentős csökkentését. De pénzügyminisztere pontosan ezt szorgalmazza az elmúlt hetekben.

A költségvetési vita újraéleszti a régi feszültségeket Macron, aki már nem indulhat újabb elnöki ciklusért, és La Maire között, akinek elnöki ambíciói nem titkolnak.

Idén tavasszal a Fitch, a Moody’s és az S&P Global nagy hitelminősítő intézetek felülvizsgálják Franciaország államadós-besorolását. Le Maire ezért kétségbeesetten törekszik arra, hogy gyorsan helyreállítsa az államháztartást, és helyreállítsa saját „megbízható partner” imázsát, ami kulcsfontosságú eleme potenciális elnökjelölti kampányának.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek