2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Hezbollah: Az izraeli invázióra való felkészülés

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

A Hezbollah az izraeli hadsereg egyre erősebb ellensége a háborúban. Az elmúlt hetekben a Hezbollah folyamatosan támadta az IDF állásait libanoni határon túl, több mártírt jelentve be és sok izraeli járművet megsemmisítve. Emellett az izraeli megfigyelőberendezéseket is sikeresen semmisítették meg, ami súlyos zavart okozott az izraeli erőknek. Ezek a jelek arra utalnak, hogy valami nagyobb, példátlan esemény előkészülete zajlik, ami talán a végjátékot jelezheti. Naszrallah pénteki beszéde lehet, hogy további információkat tartogat erről a helyzetről. Az érdeklődők további híreket és elemzéseket kaphatnak a Middle East Spectator csatornáról.

🇱🇧 Hezbollah: A játékterv

Mindenki, aki október 7-e óta követi a háborút, tudja, hogy minden érintett fél izgatottan várja az ellenállási tengely frakcióinak, mindenekelőtt a Hezbollah következő lépését.

A Hezbollah, amely a 80-as években kiszorította Izraelt Libanonból, és 2006-ban megvédte a Délt egy újabb megszállási kísérlet ellen, sokkal erősebb és erősebb ellensége az izraeli hadseregnek, mint a Hamasz vagy a PIJ valaha is lesz.

A háború kezdete óta nem hivatalos nyilatkozatok és médiajelentések keringenek, amelyek azt állítják, hogy egy izraeli szárazföldi invázió Gázában a Hezbollah vörös vonalának számítana.

Annak ellenére, hogy ezek a kijelentések nem hivatalosak, sokan közületek azon töprengtek, vajon mikor fog a Hezbollah valóban bekapcsolódni?

Október 8. óta a Hezbollah kivétel nélkül minden nap támadja az IDF állásait a libanoni határon túl. Körülbelül 50 mártírt jelentettek be, és csak csodálkozhatunk az izraeli halálesetek számán. A halálos áldozatokon kívül számos IDF jármű és harckocsi megsemmisült.

Vannak azonban arra utaló jelek, hogy valami másra is készülnek. Valami példátlan, sokszor súlyosabb, mint a Hamász október 7-i beszivárgása.

Az elmúlt 24 nap során a Hezbollah folyamatosan és sikeresen letiltotta az izraeli megfigyelő- és megfigyelőberendezéseket a libanoni határon.

A libanoni csoport az elmúlt hetekben több tucat radarállomást, éjjellátó kamerát, infravörös érzékelőt, nagy hatótávolságú kommunikációs tornyot, távcsövet és antennát semmisített meg.

Ezek a műveletek gyakorlatilag elvakították az izraelieket északon, különösen Metulában és a környező településeken. El lehet kezdeni azon tűnődni, hogy a Hezbollah miért fektetett volna ekkora hangsúlyt erre a modus-operandira, ahelyett, hogy csak katonák megölésére vagy tankok megsemmisítésére törekedett volna.

Ezen információk alapján nagyon valószínű, hogy a fő esemény még várat magára. Ellenkező esetben a Hezbollah nem fordított volna annyi figyelmet az IDF felszereléseinek megsemmisítésére, tudva, hogy hónapokkal később megjavítják. Hacsak nem tudták, hogy többé nem lesz ilyen lehetőség. Lehet, hogy a végjátékban vagyunk.

Nem tehetünk mást, mint megvárni Naszrallah pénteki beszédét. De lehet, hogy tartogat néhány meglepetés, és a jelek megvoltak.

@Middle_East_Spectator

Middle East Spectator

News & Analysis covering the Middle East

Independent, but not unbiased, striving for a multipolar world.

Mainly focused on Iran & Resistance Axis.

Introduction: https://t.me/Middle_East_Spectator/4

Twitter: https://x.com/spectator_mena?s=21&t=-X9TBZNZ

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek