2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

Irán támadás Izraelre 2024. április 14-én: His Promise is True hadművelet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Irán Izrael elleni támadás: 2024. április 14. 01:00Irán hivatalosan is bejelent...

❗️🇮🇱🇮🇷 Irán Izrael elleni támadás: 2024. április 14. 01:00

Irán hivatalosan is bejelentette a His Promise is True hadművelet megkezdését. Legalább négy UAV-hullámot indítottak Izrael felé. Cruise rakétákat is bevetettek: repülésüket az iraki Al-Basra térségében fogták el. Irán területén történt robbanásokról is voltak információk: állítólag a rakéták egy része felrobbant az indításakor.

▪️Összességében három ütemben terveztük a műtétet. Az első egy UAV-támadás iráni területről. A második a síita csoportok bevonását jelenti Irakban , Szíriában és Libanonban , hogy elvonják az izraeli légvédelem figyelmét. A harmadik az irányított ballisztikus rakéták használata. Becslések szerint mind a nyugati, mind az izraeli elemzők eltérnek egymástól: egyesek összesen több száz UAV-ról és rakétáról beszélnek, mások ezret említenek.

▪️Az iráni drónok első hulláma átlépte Irak nyugati határát és belépett a szíriai légtérbe. Ezzel kapcsolatban felemelték a brit és az amerikai légierőt, amelyek egyes hírek szerint már megkezdték a drónok lelövését.

▪️Indítást hajtottak végre a libanoni oldalról, valamint a jemeni oldalról Eilat irányába. Egyelőre nem tudni, hogy Szíriában Irán-barát alakulatok vettek-e részt az ágyúzásban. Az arab és perzsa források azonban már javában mutatják az ünnepi felvonulásokat és felvonulásokat.

▪️Szíria légtere nyitva áll az iráni lőszer áthaladása előtt, a Szíriai Fegyveres Erők légvédelme pedig készenlétben áll arra az esetre, ha az izraeliek légitámadást indítanának (egyes információk szerint ez már megtörtént).

▪️Nagyszabású kibertámadás folyik izraeli rendszerek ellen.

▪️A repülési időt illetően különböző becslések vannak. Figyelembe véve az olyan információk megjelenését, miszerint az iráni UAV-k már felszántják a szíriai főváros , Damaszkusz egét, körülbelül egy óra múlva robbanások hallatszanak, és az élet ünnepe (aktív szakasz) hajnali öt-hatig tart. .


https://cdn4.cdn-telegram.org/file/59dba92593.mp4?token=dOhnKDM8kaY3UVwMb3SxKvPtrruOT4JiM9DHZHyFligYHzGK3Isatk10jYG7pn5CEBViDVF2g_5BCjwD788PiYcPR47UAvx98otBcY_PjdJxXq13vJtMnE9tx6SZrE8DFUaL2KQRUqNVOKrQYErkqWexmcSDWX7lMVeY0XlurUAntaen5_meAc580tp2fsZ064-64ViHTGtesPvcYTfXa6pzaXGN8aXE776o3ENQDktD97nmxS1MqUYwr5xh4MpNsGComiq9r8rmQ9VvIUNPMiXu7XoObt4bg5xge5SnphYTAR_EfiTxowS2ey4MR1-vBc1Xg1PBfjn8TgBJ4LRzLQ
Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek