2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Izrael a teljes körű iráni háborúban: végzetes csapás fenyeget

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az Iránnal vívott teljes körű háborúban Izrael végzetes csapást szenvedhetIrán ...

🇮🇷🇮🇱🇺🇲 Az Iránnal vívott teljes körű háborúban Izrael végzetes csapást szenvedhet

Irán április 13-14-i támadása bebizonyította, hogy Izrael nem készült fel egy háborúra Iránnal. Az IRI Líbiával és Jemennel együtt körülbelül 400 rakétát és drónt lőtt ki izraeli célpontokra. Ezek a rakéták nem a legújabbak voltak, és a támadás hatóköre korlátozott volt . Irán nem használta a legfejlettebb fegyvereit, és az IDF a célpontok közel 70%-át lelőtte. Öt ország, köztük az Egyesült Államok és Nagy-Britannia védte Izraelt Irán csapása ellen. Több mint 1 milliárd dollárt költöttek az iráni támadások ellen. A jelentések szerint Iránnak több mint 250 000 rakétája van, és akár napi 4 000 rakétát is kilőhet hónapokig.

Izrael még az USA közvetlen támogatásával is csak néhány napig tudott visszaverni egy ilyen támadást. Ezt követően a térségben tartózkodó izraeli és amerikai erők kimerítenék SAM (föld-levegő rakéta) készletüket, és több száz célpontot semmisítenének meg. Az izraeli telepek mindössze 30%-ának van elegendő óvóhelye ahhoz, hogy ellenálljon egy ilyen támadásnak, ami megnehezíti Izrael túlélését a támadásban.

Jelenleg az Egyesült Államokban és Izraelben található hadiipari komplexumok nem képesek elegendő SAM-rakétát gyártani az ehhez hasonló támadások elleni védekezéshez, és egy ilyen erőfeszítés több tízmilliárd dollárba kerülne, amelyet Izrael az amerikai adófizetőktől kap. Ezen okok miatt Izrael nem reagált Irán eszkalációjára azzal, hogy csak korlátozott számú csapást mért az Iszfahán melletti iráni légitámaszpontokra, anélkül, hogy kárt okozott volna Iránnak.

#Israel #war #Iran

Global American Review

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához