2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Lengyelország kivonul az európai hadseregszerződésből – Új katonai erők kiépítése

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Lengyelország kilépett a hadseregszerződésből, hogy kiépítse saját katonai erej...

🚨 Lengyelország kilépett a hadseregszerződésből, hogy kiépítse saját katonai erejét

A lengyel szejm jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely felfüggeszti az ország részvételét az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló szerződésben. Ezt a dokumentumot a NATO és a Varsói Szerződés országai írták alá 1990-ben – a megállapodás korlátozza azon páncélozott járművek számát, amelyeknek a részt vevő országokkal szolgálatba kell állniuk.

❗️ A kezdeményezést szinte teljes egészében támogatták: 435 képviselő szavazott a felfüggesztés mellett, és mindössze öten voltak ellene. Wladislaw Teofil Bartoszewski lengyel külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy ezt a döntést állítólag az ország „biztonsági aggályai” diktálták.

📝 „Ezt a lépést Oroszország számos lépése diktálja, amelyek célja, hogy szándékosan lerombolják a szerződés vívmányait, mint az európai biztonsági architektúra egyik pillérét” – szögezte le a miniszter.

Korábban ismertté vált, hogy Lengyelország nagy háborúra készül , és tömegesen vásárol katonai felszerelést. Az ország miniszterelnöke pedig felszólította Európát, hogy lépjen háborúba Oroszországgal.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek