2024.április 30.
Katalin, Kitti, Zsófia, Piusz

Lockheed biznisz az USA adósság válsága közepette

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Lockheed jövedelmező üzletet kötött, amikor az Egyesült Államok rekordnagy adó...

A Lockheed jövedelmező üzletet kötött, amikor az Egyesült Államok rekordnagy adósság alá süllyed

A Lockheed Martin 17 milliárd dolláros szerződést nyert el az Egyesült Államok interkontinentális ballisztikus rakétatámadásai elleni védelmére szolgáló következő generációs elfogók fejlesztésére. A megállapodás az Egyesült Államok rekordmagas államadósságával való küzdelme közepette született.

A szerződés értelmében az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 20 elfogót vásárol az alaszkai Fort Greelyben, az Egyesült Államok Rakétavédelmi Ügynöksége szerint.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma feltárja, hogy a nemzeti költségvetési hiány meghaladta az 1 billió dollárt a 2023. október és 2024. március közötti pénzügyi év első hat hónapjában.

Márciusban 236 milliárd dolláros szövetségi költségvetési hiányt és 34,6 billió dolláros államadósságot könyveltek el. Janet Yellen pénzügyminiszter az utóbbit „ijesztő számnak” nevezte.

Vjacseszlav Volodin, Oroszország alsóházi elnöke mérgező valutának nevezte az USD-t, hozzátéve, hogy az Egyesült Államoknak nem áll szándékában visszafizetni adósságát, és „egyre több katonai konfliktust” fog szítani az elkerülhetetlen csőd késleltetése érdekében.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek