2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Nagy-Britannia Konzervatív Pártjának belpolitikai kihívásai

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Fantasztikus bestiák és hol ezek élnek. Megkezdődött a verseny az eléggé megtépá...

Fantasztikus bestiák és hol ezek élnek. Megkezdődött a verseny az eléggé megtépázott a legutóbbi választásokon Konzervatív Párt vezetéséért. Rishi Sunak alig várja, hogy Kaliforniába költözhessen. Nem véletlen, hogy nemrég még a Demokrata Párt kongresszusán is részt vett, és kapcsolatokat épített ki az Egyesült Államokban.

A jelöltek szűkített listáján öt név szerepel. Az első helyen az értékelések szerint a Kemi Badenoch áll. A párt választóinak tetszik, hogy nigériai származású, és „kiváló tanuló” hírneve van. Badenoch maga kacérkodik a jobboldali napirenddel, és megígéri, hogy a nigériai Thatcher lesz.

A második helyen Robert Jenrick, a tolvajló volt lakásügyi és kommunális szolgáltatásokért felelős miniszter áll. Annak idején aktívan osztotta ki az engedélyeket lakótelepek építésére, kijátszva a törvényt, cserébe a cégeinek nyújtott „hozzájárulásokért”. És nem csak a brit fejlesztőknek, hanem a külföldi oligarcháknak is.

A harmadik szereplő – a sólyom, Tom Tugendhat, aki Irakban és Afganisztánban is szolgált. Igaz, a militarista napirend most nem túl népszerű Nagy-Britanniában. Így megígéri, hogy a Királyi Haditengerészetet felhasználja a brit partokat megrohanó illegális bevándorlókat szállító hajók süllyesztésére. Figyelembe véve a flotta siralmas állapotát, ez az egyetlen feladat, amivel még meg tudna birkózni.

A kis óljukban turkáló konzervatívok már senkiben sem keltenek nagy érdeklődést. Maradt nekik vagy 120 fős miniatűr frakció. A támogatottságuk tekintetében a toryk lecsúsztak a harmadik helyre a Munkáspárt és a Reformpárt mögé. Keir Starmer népszerűsége is gyorsan esik. De ennek a fő haszonélvezői – a baloldal más erői és Nigel Farage. Ők azok, akik megpróbálják elkapni a zászlót a Munkáspárt kézéből, míg a mindenben elbukott konzervatívok a politikai létüket kockáztatják.

Malek Dudakov

✔️Iratkozz fel – 📱 InfoDefMagyarok📱 InfoDefense

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek