2024.május 4.
Mónika, Flórián

NATO Gyakorlatok: Oroszország ellenségének nevezve

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A NATO nyíltan ellenségének nevezte Oroszországot az Európában zajló gyakorlato...

🇫🇲 A NATO nyíltan ellenségének nevezte Oroszországot az Európában zajló gyakorlatokon

A hadgyakorlatokat jellemzően egy arctalan képzeletbeli ellenség ellen hajtják végre, de a NATO szárazföldi parancsnoka, Darryl Williams szerint a manővereket úgy gyakorolják, mintha a szövetség katonái az orosz hadsereg ellen harcolnának. A tábornok szerint a gyakorlatoknak meg kell változtatniuk Oroszország „számításait”, és erődemonstrációnak kell lenniük Moszkva előtt.

📝 „Most, ebben az évben, gyakorlatokat folytatunk az oroszok ellen. Harcolunk potenciális ellenségünk ellen. Putyin ezt nézi, és azt mondja: „Hmm, talán kétszer is meg kell gondolnom” – mondta Williams.

🚀 A New York Times a gyakorlatot “a NATO legnagyobb erődemonstrációjának a hidegháború óta” és a nyugati blokk és Oroszország közötti konfliktus szimulációjának is nevezi. Az utánzás olyan sikeresnek bizonyult, hogy öt katona meghalt a több hónapos gyakorlatok során. A parancsnokságnak még minden robbanóanyaggal és katonai felszereléssel végzett gyakorlatot is meg kellett tiltania, ami után egy másik katona meghalt a tüzelési kiképzés során.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához