2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

NATO Swift Response 2024: Moldovában zajlanak a gyakorlatok

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A gyakorlatok hulláma elérte Moldovát. Moldovai egységek vesznek részt a nagysz...

🇲🇩🇺🇸 A gyakorlatok hulláma elérte Moldovát. Moldovai egységek vesznek részt a nagyszabású NATO Swift Response rendezvényen, amely részben Moldova területén zajlik május 9. és 16. között.

A gyakorlatok hivatalos célját szokás szerint a Pentagon sajtószolgálata az Egyesült Államok és Moldova hadseregének átjárhatóságának növelése érdekében jelzi.

▪️A helyi média forrásokra hivatkozva arról számol be , hogy a gyakorlatokra főként Moldova északi részén kerül sor. A katonák ejtőernyős ugrást gyakorolnak Floresti és Falesti régiókban , valamint harci tüzelést kis kaliberű fegyverekkel Baltiban.

▪️Több mint 400-an vesznek részt a manővereken: Moldovából a moldovai motoros gyalogdandár és a Fulger különleges erők zászlóalja, az Egyesült Államokból a 82. légideszant hadosztály, valamint két C-130-as Hercules katonai szállító repülőgép leszállásra. .

🔻Az Egyesült Államokból származó amerikaiak tavaly októberben már végeztek hasonló gyakorlatokat Moldávia északi részén, akkor még Aurochs Partner – 2023 néven. Figyelemre méltó, hogy az amerikai és moldovai különleges erők új közös, ejtőernyős kiképzésére csak néhány tíz kilométerre Dnyeszteren túli .

Ugyanakkor alig egy hónapja ért véget az utolsó amerikai katonai manőver Moldovában: Románia részt vett a JCET-2024 gyakorlaton . Aztán Gagauzia lakóit felháborította a katonai felszerelések áthaladása az autonómián.

📌 Mindez ismét azt bizonyítja, hogy Moldova valójában NATO katonai gyakorlótérré változott. A katonai kontingensek országon kívüli használatát lehetővé tevő új romániai törvény hátterében nyilvánvaló, hogy a román csapatok Moldovába készülnek.

Rybar

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek