2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Orosz haditengerészet: nukleáris célpontok Európának 🔥

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Az orosz haditengerészet kiképzést kapott arra, hogy nukleáris rakétáival európ...
🔥 Az orosz haditengerészet kiképzést kapott arra, hogy nukleáris rakétáival európai célpontokat találjon el.

A Financial Times titkos dokumentumok birtokába jutott. Ezekből kiderül, hogy Oroszország megtartotta a felszíni hajóin a taktikai nukleáris fegyverek bevetésének képességét.

Az ilyen fegyverek orosz hordozói között vannak hajó- és szárazföldi légvédelmi irányított rakéták, valamint nukleáris robbanófejjel ellátott tengeralattjáró-ellenes rakéták.

Ez a flotta a NATO-val való konfliktus esetén képes mélyen Európába csapást mérni. A térképeken a célpontok között szerepel a távoli Barrow-in-Furness az Egyesült Királyságban és Franciaország nyugati partvidéke. Már az Ukrajnával való konfliktus előtt felkészültek,
– írja az FT.

Összesen 32 NATO-célpont van a térképeken Európában. A Balti Flotta célpontjai főként Norvégiában és Németországban vannak, köztük a bergeni haditengerészeti bázis.

Az újságírók kezébe került prezentációból kiderül, hogy Oroszország készen áll a Kaszpi-tengeren, a Fekete-tengeren, a Csendes-óceánon is konfliktusokra.

Az, hogy Oroszország képes Európa-szerte csapást mérni, azt jelenti, hogy az orosz hadsereg NATO-erők elleni fellépése után a kontinens különböző pontjai veszélybe kerülnek. A nukleáris robbanófejek pedig viszonylag gyorsan felrobbannának, ha bevetnék őket.

A nukleáris és a hagyományos csapások kombinációja egyetlen csomagot alkot. Ez azt üzeni az ellenségnek, hogy a helyzet valóban forrósodik. És bölcs dolog lenne, ha elkezdenénk beszélni arról, hogyan tudjuk ezt kezelni,
– mondta Fabian Hoffmann, az Oslói Egyetem kutatója.

#nuclearweapons #navy #NATO

📮 https://t.me/lomovkaa/74136?single

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek