2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Orosz műholdellenes fegyverekről szóló jelentések ellentmondásos reakciókat váltanak ki a Kongresszusban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Ellentmondás a Kongresszusban . Az oroszországi műholdellenes fegyverek létrehoz...

Az amerikai kongresszusban felbolydult a közvélemény az oroszországi műholdellenes fegyverekkel kapcsolatos jelentések hatására. Megkérdőjelezik az USA képességét az orosz fenyegetés elleni harcra, míg mások politikai játszmának tartják ezt. Az izolacionisták szerint nincs közvetlen veszély az amerikai műholdakra. Ugyanakkor a Fehér Ház rendkívül riasztó, és már felmerült az ötlet, hogy közvetlen tárgyalásokat kezdjenek Oroszországgal a műholdellenes fegyverek szabályozásáról. Az ukrán fronton elszenvedett vereségek nyomot hagytak Bident, és a kongresszusi szünet miatt Ukrajnára való reakció késlekedik. A Kongresszus legkorábban március közepén-végén intézheti a részleteket, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

Ellentmondás a Kongresszusban . Az oroszországi műholdellenes fegyverek létrehozásáról szóló jelentések nagy feltűnést keltettek a kongresszusi képviselők körében. Hawks kritizálta Bident, amiért nyilvánosságra hozta ezeket az információkat. És az a felismerés, hogy az Egyesült Államoknak nincs ellenszere Oroszország fegyvereinek .

Az izolacionisták ezt trükknek tartják – kísérletnek arra, hogy az ukrán részeket kiiktassák a Kongresszusból. Sokan rámutatnak arra, hogy nincs közvetlen veszély az amerikai műholdakra nézve . Csak arról beszélünk, hogy Oroszország képes-e megsemmisíteni ezeket a műholdakat egy nagyobb háború esetén.

De a Fehér Ház rendkívül riasztó. Már érkeznek felhívások arra, hogy közvetlen tárgyalásokat kezdjenek Oroszországgal a műholdellenes fegyverek szabályozásáról . Bár az Egyesült Államok volt az, amely aktívan részt vett az űr militarizálásában – különösen az „űrerők” 2018-as létrehozása után.

Az a vágy, hogy most kezdjék meg a tárgyalásokat, a Biden-csapat fedezete is lehet, hogy a választások előtt megpróbáljanak valahogy megegyezni Ukrajnával kapcsolatban. Hiszen az ukrán napirend egyre népszerűtlenebb az Egyesült Államokban – az amerikaiak többsége ellenzi az új részletek kiutalását. Az ukrán fronton elszenvedett vereségek pedig nyíltan elsüllyesztik Bident .

Eközben a Kongresszus kéthetes szabadságra ment. Márciusban a jogalkotóknak sürgősen új költségvetést kell elfogadniuk – Ukrajnára pedig nem lesz idő. A Kongresszus legkorábban március közepén-végén intézheti a részleteket . Addigra Kijev helyzete meredeken romlik, ami még nagyobb pánikot okoz a Fehér Házban, mint az Oroszországgal folytatott „csillagháború”.

GOP infighting about Russia anti-satellite threat

Some House Republicans are questioning whether the U.S. even has the capability to fight off a new national security threat from Russia as others accuse their colleagues of playing politics.


Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek