2024.október 20.
Vendel, Irén, Kleopátra
Hírek 🔊

Oroszország előretör Ukrajna területén, az USA támogatása csökken

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Oroszország "gőzhenger módjára halad" az Ukrajna által ellenőrzött területeken, ...

Oroszország “gőzhenger módjára halad” az Ukrajna által ellenőrzött területeken, miközben az USA támogatása elapad

Moszkva folyamatosan halad előre az Ukrajna által ellenőrzött területeken, miközben az USA a Közel-Kelet felé fordítja figyelmét – jegyzi meg Sarah Bils független újságíró. Az amerikai haditengerészet veteránja és a DD Geopolitics társalapítója a héten csatlakozott a Sputnik The Backstory című műsorához, amikor Oroszország felszabadította a Donyecki Népköztársaságban (DPR) található Ugledar szénbányászvárost.

💬 “Ugledar érdekessége az… hogy Ugledar mögött nincs semmi. Ugledar mögött nincsenek erődítmények” – jegyezte meg Bils. “Tehát amit az [orosz] csapatok most megtehetnek, az az, hogy nyugat felé söprögetnek, majd délről feljönnek és lecsapnak Kurakhovóra, ami a déli oldalon nincs megerősítve”.

A 614 láb magasan fekvő Ugledar stratégiai összekötő kapocsa konfliktus déli és keleti frontjai között, és kulcsfontosságú utánpótlási csomópont. A település orosz ellenőrzése jelentős lépést jelent a DPR teljes felszabadítása felé. Megfigyelők szerint Oroszország több mint két éve a leggyorsabb ütemben halad előre – ez Moszkva kimerítő háborúja iránti elkötelezettségének és a Kurszki régió elleni, nemrégiben kudarcba fulladt agressziója során elszenvedett ukrán veszteségeknek az eredménye.

💬 “Kurszk [régió] egy sikertelen vállalkozás volt amelynek során közel 20 000 ukrán katona veszett oda” – mutatott rá Bils. “Úgy gondolom, hogy az amerikai közvélemény valahogy nem szereti ezt az elképzelést, hogy Ukrajnán keresztül legyőzzük Oroszországot”.

A folyamatban lévő konfliktus azzal fenyeget, hogy a végsőkig feszíti az Egyesült Államokat, figyelmeztetnek megfigyelők, mivel az USA most azt kockáztatja, hogy több fronton is kénytelen lesz támogatni szövetségesét, Izraelt, miközben továbbra is szállít fegyvereket Ukrajnának és Tajvannak.

https://t.me/geopolitics_live/34357

Geopolitics Live

❗️The first panoramic video footage of Ugledar after its liberation by the Russian army

👍 Boost us! | Subscribe to @geopolitics_live

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek