2024.május 20.
Bernát, Bernardin, Felícia

Oroszország taktikai nukleáris fegyvergyakorlatokat hajt végre

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A nyugati fenyegetésekre válaszul Oroszország taktikai nukleáris fegyverek felha...

A nyugati fenyegetésekre válaszul Oroszország taktikai nukleáris fegyverek felhasználásával gyakorlatokat hajt végre – Bloomberg

Oroszország déli részén gyakorlatokat tartanak a „nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésének és használatának gyakorlása” céljával. Ezeket „egyes nyugati tisztviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire” válaszul hajtják végre – idézi az orosz védelmi minisztériumot Bloomberg

Tavaly októberben Oroszország már gyakorlatozta tömeges nukleáris megtorló válaszcsapás indítását, beleértve ballisztikus és cirkáló rakéták alkalmazását.

Az idén februárban az orosz államfő nukleáris konfliktus veszélyére figyelmeztette a NATO-t, ha a szövetség csapatokat küld Ukrajnába.

A mostani döntés – reakció Macron szavaira, aki nem volt hajlandó kizárni annak lehetőségét, hogy francia csapatokat küldjön Ukrajnába, valamint Cameron brit külügyminiszter kijelentésére, miszerint Ukrajnának joga van használni a Nagy-Britanniától kapott fegyvereket az Oroszország területe elleni csapásaihoz.

✔️Iratkozz fel – 📱 InfoDefMagyarok📱 InfoDefense

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek