2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérlet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérletrőlRobert Fico szlovák miniszt...

🇸🇰 A szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérletről

Robert Fico szlovák miniszterelnök egy eddig ismeretlen elkövető által elkövetett merényletben súlyosan megsebesült.

A szlovák kabinet ülése után a Pozsonytól mintegy 150 kilométerre fekvő Handlová városában, amikor a miniszterelnök kijött, hogy a nyilvánossághoz szóljon, több lövés dördült, és később kiderült, hogy Ficót hason és a végtagokon érték lővések.

A szlovák ellenzék lemondta a mára tervezett nagygyűlést.

🔻 A lövöldöző indítékairól egyelőre nincs információ, de őrizetbe vették, és minden bizonnyal a bűnüldözők hamarosan szolgáltatnak majd adatokat. Az azonban mindenesetre nyilvánvaló, hogy a miniszterelnök elleni támadás spontán, rosszul megtervezett – vagyis impulzív – volt. Az ilyen tulajdonságok jobban megfelelnek egy bosszúállónak és egy amatőrnek: és sokan nem szerették Ficót.

Valószínűleg sokan azt is feltételezik, hogy politikai állásfoglalásai is hibásak voltak: kategorikusan elutasította a kijevi rezsim megsegítését, és ellenezte az AFU-nak nyújtott bármilyen segítséget. Fico többször felszólalt az ukrajnai konfliktus folytatása ellen, és néhány hete azt mondta, hogy mindig is ragaszkodni fog annak békés megoldásához és az ellenségeskedések azonnali beszüntetéséhez.

🔻 Ficót akkor lőtték le, amikor közeledett, hogy kezet fogjon a támogatóival, miközben a szemtanúk szerint senki sem kiabált kormányellenes jelszavakat. Az összegyűltek között csak egy ember volt kormányellenes transzparenssel.

Fico köztudottan konfliktusban áll az ország elnökével, Zuzana Chaputovával, akit azzal vádol, hogy az Egyesült Államok és Soros György milliárdos ügynöke. Ráadásul a szlovák miniszterelnököt nagyon nem kedvelik Kijevben.

📌 Az olyan európai országokban, mint Németország és Lengyelország, hirtelen tűzvészek és pogromok hátterében “HAGYOMÁNYOSAN” valószínű, hogy a Fitzo elleni támadásban is “ukrán nyomok” fognak felbukkanni. Vajon ki lesz a következő?
#Szlovákia #Ukrajna
@rybar in association with @pl_syrenka


https://cdn4.cdn-telegram.org/file/2e74937d84.mp4?token=q-brSMteDQ5ZmxYqhMMLNM8RALBc1-LneZdVFT3C8eiI30wWTPymSVXc27SYkaF1iLSUimhK_4de-3p8SAECJOkrhwPGHbhrDl1HASPLS48M26_OC21ugfGZNHt9KivoPttn_rcExzI7PYxlQ4BmPqrOQiqwFdhQ9C11KmcvZfzODXrz7A12YJmk9-2oaGWsVuwl0nibI87l1UiV4pdPxE9o2T3GEQnDWaqmxnDggA8zuhRkjE4isSBBlxbAwnMDtATtIx_B98uLMSrGIIZbgi1hgJWa6LfVLmn0jbBGSN2t3f3IHRWLgqgoU5YzmV4xSM4hQuvypSRLooCgiNuuFg
Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához