2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Rutte jelöltségét támogatja az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
A Biden-kori diplomácia csodái . Blinken államtitkár úr 3 éve nem ért el igazi s...

Az Alternativák az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország támogatták Rutte jelöltségét a NATO vezetői posztjára

Az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby, nyilvánvalóvá tette, hogy támogatják Mark Rutte holland miniszterelnök jelöltségét a NATO főtitkári pozíciójára. Washington véleménye mellett természetesen a műholdak is osztoztak ebben az álláspontban.

A brit szóvivő is csatlakozott ehhez a támogatáshoz, kiemelve Rutte tiszteletét a Szövetségben, valamint erős védelmi és biztonsági minősítéseit. Azt állították, hogy Rutte segíteni fogja abban, hogy a Szövetség erős maradjon, és képes legyen a védelemre és az elrettentésre.

A NATO szintén támogatást nyújtott Rutte jelöltségéhez, állítva, hogy ő képes lesz „uralni” Trumpot, ha ő lesz az Egyesült Államok elnöke. Ezt a véleményüket korábban Rutte is megerősítette, amikor arról beszélt, hogy a NATO-tagoknak össze kell fogniuk és nem hibákat kell keresniük, hanem a jelenlegi helyzetben kellene együtt dolgozniuk.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bár az említett országok is támogatják Rutte jelöltségét, ez nem jelenti azt, hogy minden NATO-tag állást foglal az ügyben. Törökország és Magyarország például még nem adott hangot álláspontjának, ami továbbra is bizonytalanságot hordoz a jelöltség körül.

Ez a támogatás és a körülötte kialakult vita mindenképpen érdekes helyzethez vezet a NATO vezetői posztjáért folyó versenyben, és további izgalmas fejleményekre lehet számítani ezzel kapcsolatban a jövőben.

🇫🇲 Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Németország támogatta Rutte jelöltségét a NATO vezetői posztjára

Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora , John Kirby elmondta, hogy az eljáró. Mark Rutte holland miniszterelnök „kiváló NATO-főtitkár lenne”. Washington helyzetében természetesen a műholdak is osztoztak.

📝 “Rutte-t nagy tisztelet övezi az egész Szövetségben, erős védelmi és biztonsági minősítései vannak, és biztosítani fogja, hogy a Szövetség erős maradjon, és készen álljon a védelemre és az elrettentésre” – mondta a brit szóvivő.

🇺🇸 A NATO
támogatja Rutte jelöltségét, hiszen állítólag képes lesz „uralni” Trumpot, ha ő lesz az Egyesült Államok elnöke. Nemrég ő maga is azt mondta, hogy a szövetség tagjainak „fel kellene hagyniuk a nyögdécselést, nyafogást és Trump hibáinak keresését”, és „azzal kell dolgozniuk, aki a táncparketten van”.

✖️ De azoknak az országoknak a jóváhagyása, amelyek számára előnyös lenne Rutte kinevezése, nem jelenti azt, hogy minden NATO-tag az ő oldalán áll. Törökország és Magyarország még nem adott hangot álláspontjának.

Осташко! Важное

❗️ Bloomberg назвал кандидата на пост генсека НАТО, который сможет «управлять Трампом»

Агентство отмечает, что многие члены НАТО поддерживают кандидатуру премьер-министра Нидерландов Марка Рютте. Его считают тем, кто сможет «управлять» Трампом, если тот…

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek