2024.május 7.
Ivett, Frida, Judit, Yvett

Sanchez lemondással fenyegetőzött – Spanyolország politikai válságban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Sanchez lemondással fenyegetőzöttPedro Sanchez spanyol miniszterelnök kijelente...

🇪🇸 Sanchez lemondással fenyegetőzött

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök kijelentette, hogy lemondhat, miután a bíróság vizsgálatot indított felesége, Begona Gomez ellen „befolyással üzérkedés” gyanújával.

A spanyol vezető úgy véli, hogy a vádak a szélsőjobboldal által szervezett politikai indíttatású rágalomhadjárat részei.

Az 52 éves Sanchez ezért lemondta hétvégi nyilvános szereplését, és közölte, hogy átgondolja a helyzetet, és hétfőn bejelenti döntését, ami gyakorlatilag megbénítja Spanyolország politikai rendszerét a következő öt napra.

Ha Sanchez úgy dönt, hogy lemond, az valószínűleg új választásokhoz vezetne el. A miniszterelnök elméletileg egyszerűen átadhatná a hatalmat, de ehhez a törvényhozók többségének támogatására lenne szükség, ami nagyon valószínűtlen a politikailag megtört spanyol parlamentben.

Federico Santi, az Eurasia Group vezető elemzője szerint Sanchez bizalmi szavazást is kezdeményezhet parlamenti mandátuma megerősítésének lehetséges módjaként.

Sanchez bejelentése tovább fokozza a kormányát övező politikai bizonytalanságot és azt a politikai bénultságot, amely 2023 közepe óta hátráltatja, amikor a miniszterelnök előrehozott választásokat írt ki, majd ezt követően vitatott megállapodást kötött a katalánokkal.

Fontos, hogy Sanchez váratlan megtérülésekre és kiszámíthatatlan döntésekre építette fel karrierjét, amelyek közül sokat még a legközelebbi alkalmazottaival sem oszt meg.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek