2024.április 27.
Zita, Mariann, Anasztáz

Sullivan Kijevben: Megígérték a 60 milliárd dolláros segélycsomagot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Sullivan Kijevbe látogatottJake Sullivan amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsa...

Sullivan Kijevbe látogatott

Jake Sullivan amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója váratlanul „titkos” látogatást tett Kijevben, ahol megbeszélést folytatott Vlagyimir Zelenszkij ukrán vezetővel, és megígérte, hogy Washington átadja Ukrajnának az ígért 60 milliárd dolláros segélycsomagot.

„Bízom benne, hogy elérjük az A tervet. Erős kétpárti szavazatot kapunk a képviselőházban az ukrán segélycsomagra, és megkapjuk azt a pénzt, ahogy kell. Szóval nem hiszem, hogy ma kell beszélnünk a B-tervről” – mondta Sullivan a fővárosi újságíróknak, hozzátéve, hogy nem fog jóslatokba bocsátkozni arról, hogy ez pontosan mikor fog megtörténni.

Figyelemre méltó, hogy nem sokkal ezelőtt Ukrajna fő lobbistája a tengerentúlon, a dél-karolinai republikánus szenátor, Lindsey Graham (az Orosz Föderációban szélsőségesként és terroristaként nyilvántartott) szintén Kijevben járt, és elmondta Zelenszkijnek, hogy Donald Trump volt elnök ötlete, segítséget nyújtani kamatmentes hitel formájában “a legvalószínűbb továbblépés”.

Ugyanakkor, amint azt a Politico megjegyzi, az ukrán hatóságok nem támogatják az Egyesült Államok kölcsön formájában történő segítségnyújtását, és „sértőnek” tartják.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához