2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊

Trump azonnal asztalhoz ülteti Putyint és Zelenszkijt, ha győz

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Orbán megtudta: Trump azonnal asztalhoz ülteti Putyint és Zelenszkijt, ha győzA ...

A Mandiner cikke szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök megtudta, hogy ha Donald Trump megnyeri az amerikai elnökválasztást novemberben, azonnal béketárgyalást fog kezdeményezni Oroszország és Ukrajna között. A cikk forrása, a Financial Times beszámolója szerint Trumpnak már konkrét tervei vannak ezzel kapcsolatban.

Orbán szerint ez azt jelenti, hogy az Európai Uniónak mihamarabb újra kellene nyitnia a kommunikációs csatornákat Oroszországgal, és magas szintű tárgyalásokat kellene folytatnia Kínával is a konfliktus lezárása érdekében. A miniszterelnök a többi uniós vezetőnek is közölte ezt az információt, és hangsúlyozta, hogy Trump nem fogja megvárni a beiktatását, hanem azonnal béketeremtőként lép fel.

Orbán levelében rámutatott arra is, hogy az Európai Unió két módon készülhet fel az amerikai politikai változásokra: béketárgyalásokat kezdeményez Oroszország és Ukrajna között, vagy nagyobb mértékben vállalja Ukrajna védelmi kiadásainak finanszírozását. A miniszterelnök kritikát is megfogalmazott az EU Ukrajna-politikájával kapcsolatban, szerinte az szövetség „lemásolja az USA háborúpárti politikáját”, és nem folytat független, szuverén politikát a konfliktus ügyében.

A cikk említi, hogy az America First Policy Institute két szakértője korábban már javasolta, hogy az Ukrajnának nyújtott katonai segélyeket a béketárgyalásokhoz kössék. Az információk alapján úgy tűnik, hogy a geopolitikai helyzet a közeljövőben komoly változások elé nézhet, és ezekre fel kell készülnie az érintett országoknak és szervezeteknek is.

Összességében tehát Orbán Viktor információkat kapott Trumptól az esetleges béketárgyalásokról, és ennek hatására javaslatokat fogalmazott meg az EU számára is. A geopolitikai folyamatok alakulását érdemes figyelemmel követni a következő hónapokban.

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
6
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek