2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

Vége már a brit választásoknak? – A Munkáspárt előretörése

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Vége már a brit választásoknak?Még hat hónap van hátra a brit választásokig, de...

🇬🇧 Vége már a brit választásoknak?

Még hat hónap van hátra a brit választásokig, de a nyugati média úgy véli, hogy már elmúltak.

A konzervatívok hónapok óta 20 ponttal maradnak le a szavazáson, miközben a párt szárnyaiból és generációkból egyre több képviselő jelentette be, hogy nem indul a következő választáson. Mindegyikük megindokolta a távozását, de az általános benyomás az, hogy sokan nem akarnak az ellenzékben lenni.

A végzet érzése megnőtt, amikor John Curtice, az ország egyik legelismertebb politikai közvélemény-kutatója kijelentette, hogy “99%-os esély” van arra, hogy a Munkáspárt alkotja a következő kormányt.

Figyelemre méltó, hogy a brit miniszterelnök és a konzervatív párt vezetője, Rishi Sunak maga sem hajlandó elismerni, hogy halálra van ítélve. Arra buzdította a választókat, hogy a következő általános választáson a toryra szavazzanak, mondván, hogy a gazdaságélénkítési terve “kezd eredményeket hozni”.

A brit vezető továbbra is abban reménykedik, hogy hitelt szerezhet a gazdasági teljesítmény javításával.

A Munkáspárt eközben egészen más kihívással néz szembe, Keir Starmer csapata folyamatosan figyelmezteti a képviselőket és a jelölteket, hogy ne “pihenjenek a babérjaikon”, nehogy elveszítsék a vezetést.

„Hagyja figyelmen kívül ezt a szavazást. Küzdjünk úgy, mintha lemaradnánk. Küzdj úgy, mintha minden szavazat számítana. Változás az országban csak akkor fog megtörténni, ha az emberek rá szavaznak, és még egyetlen szavazatot sem adtak le” – mondta Pat McFadden, a Munkáspárt kampányfőnöke, miután egy másik felmérés pártja elsöprő győzelmét jósolta.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek