2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Washington és Rijád védelmi paktumot készít elő

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
Washington és Rijád védelmi paktumot készít előAz Egyesült Államok és Szaúd-Ará...

🇺🇸🇸🇦 Washington és Rijád védelmi paktumot készít elő

Az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia közeledik egy történelmi jelentőségű védelmi megállapodás megkötéséhez, amely informális biztonsági garanciákat nyújtana a királyságnak, és felvázolná az Izraellel fenntartott diplomáciai kapcsolatok lehetséges útját, de csak akkor, ha az izraeli kormány véget vet a háborúnak a Gázai övezetben. Amerikai média jelentések.

Állítólag az elmúlt hetekben felgyorsultak a tárgyalások Washington és Rijád között, és heteken belül megszülethet a megállapodás.

Amint az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia minden feltételben megegyezik, választás elé állítják Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt: vagy csatlakozik a megállapodáshoz, amely először von maga után formális diplomáciai kapcsolatokat Rijáddal, vagy marad a pálya szélén. Netanjahu kulcsfontosságú feltétele a gázai háború befejezése és a palesztin államisághoz vezető út elfogadása.

Ez a védelmi egyezmény javítaná az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia közötti biztonsági együttműködést, és valószínűleg magában foglalná a hírszerzési információk megosztásának növelését és további fegyvereladásokat Szaúd-Arábiának. De ehhez engedményekre is szükség lenne Rijádtól, beleértve a polgári nukleáris program korlátozását is, hogy eloszlassák az esetleges fegyverekkel kapcsolatos aggályokat.

A megállapodás súlyához szükség lehet az Egyesült Államok Szenátusának jóváhagyására, de nehéz kilátásba helyezni a Fehér Ház számára, hogy az amerikai törvényhozók jóváhagyják azt az egyezményt, amely Szaúd-Arábia katonai védelmére kötelezi Washingtont, különösen akkor, ha Izrael úgy dönt, hogy nem csatlakozik.

@geoforcast

Megnyitom Telegramon

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához