2024.szeptember 16.
Edit, Ciprián
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A bűn szereti, ha foglalkoznak vele, csak ne a gyóntatószékben tegyék. Más helyeken kifejezetten örül a saját megjelenésének. A jóakaratú emberek igyekeztek tudomást sem venni róla, mert tisztában voltak fő természetével. A bűn unalmas.

A bűn azonban érvényesülni akart. Egyszerre két ellentétes módszert választott magának. Egyrészt a jó mögé bújt. Másrészt elhevert az utcán. Ráfeküdt a témára, hogy róla írjanak, hogy ő legyen, amire az újságírók rátalálnak.

A jó mögé bújt bűn

Gyakran fordul elő, hogy jótékonysági tevékenység a bűn álcája. Mire jó ez a bűnnek? Ugyanarra, amire egy országok gazdaságát összeomlasztó tőzsdespekulánsnak árvaházat építeni Afrikában. Amikor őszinteségi rohama támadt az egyik ilyen gazembernek, akkor azt mondta, hogy ő azért szeret árvaházakat létesíteni, mert akkor ő olyan, mint az Isten. De vannak ennél pitiánerebb megjelenései is a jó tettek mögött a bűnnek. Mondjuk egy reklamáló vásárló egyre idegesebb a ki-nem-szolgálástól, és akkor az ügyintéző azt mondja neki, hogy „Nyugodtan üljön le.” Hogy ez mire jó a bűnnek? Élvezi, ha árthat. Isten azonban erre nagyon jó módszert adott a jóakaratú embereknek. Átlátunk a szándékon, és ez elég nekünk. De mit keres a bűn az utcán?

Bekerülni a hírekbe

A bűnnek sok vágya van, de 3 közülük erős. Hatalomvágy, birtoklásvágy és dicsőségvágy. Így, egyben ez a három. Mivel tudja magáról, hogy képtelen a változásra, ezért csak a hordozóit váltogatja. Hol terroristát, hol forradalmárt, hol nagy testvért választ magának. Gyakran kell váltogatnia a gazdatestet, mert emberekről van szó, akik bármilyen erővel kapcsolódnak a bűnhöz, mégis mind rendelkeznek lelkiismerettel. Ezért a bűnhordozók gyakran lesznek betegek, főleg paranoiások. De a bűn nem éri be azzal, hogy meggyötrődnek az őt cipelők. A bűn azt akarja, hogy a csapból is ő folyjon. Mert a bűn imádókat akar magának. Tapsra vágyik. Mindenféle hamis történetet eszel ki, csak róla legyen szó. De a bűn ezzel sem elégedett.

A bűn erénynek akar látszani

Annak, hogy bűnnél alig van valamilyen létező, amelyik rosszabbul érzi magát a világban az az egyik nagy bizonyítéka, hogy a bűn erényként akar létezni. Át akar formálódni. Nemet akar váltani. Ezzel jól halad. A szakadék felé. Mert a bűn fönntarthatatlan. A bűn az idő terméke és ha eljön Jézus másodszor a jóakaratú emberek mind időtlenségben fognak élni – boldogságban és testben. A bűn tehát ideges, kapkod, így könnyen ki fog múlni. Nagyon várom.

Rákóczi Piroska

Mi a reakciód?
👍tetszik
31
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
2
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek