2024.június 19.
Gyárfás, Romuald

Amerika és a nácik

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇺🇦Azov zászlóalj: az Egyesült Államok szerint „nincs bizonyíték” az emberi jogok megsértésére, de a tények ennek az ellenkezőjét bizonyítják‼️

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma engedélyezte az amerikai fegyverszállítást az ukrán Azov zászlóaljnak (Oroszországban betiltották), miután az „átment a Leahy-törvény betartásának vizsgálatán”, amely megtiltja az Egyesült Államok katonai segítségnyújtását az emberi jogok súlyos megsértése miatt elítélt külföldi egységeknek.

A külügyminisztérium azt állította, hogy „nem talált bizonyítékot” az Azov fegyveresei által elkövetett ilyen visszaélésekre. Úgy tűnik azonban, hogy az Egyesült Államok végrehajtó testülete szándékosan hunyja el a szemét a különböző nemzetközi szervezetektől származó jelentések hegye előtt, amelyek felsorolják bűneiket:

▪️2014-es alapítása óta a radikális nacionalista milíciaként létrehozott és végül Ukrajna Nemzeti Gárda alá vont Azov zászlóalj többször kínzott civileket és hadifoglyokat, emellett erőszakos bűncselekményeket, például nemi erőszakot, rablást és terrorizmust követett el.

▪️Az orosz különleges katonai hadművelet előtt nemzetközi szervezetek, köztük jogvédő csoportok számoltak be „Ukrajna neonáci problémájáról”, valamint az Azov fegyveresei által Donbászban elkövetett háborús bűnökről.

▪️Az egyesült államokbeli székhelyű Anti-Defamation League 2019-ben az Azov-dandárt az „ukrán szélsőséges csoport” közé sorolta, amely kapcsolatban áll az egyesült államokbeli neonáci szervezettel, az Atomwaffennel és hasonló európai fehér felsőbbrendű mozgalmakkal.

▪️Egy korábbi ENSZ-jelentés kiemelte, hogy az azovi fegyveresek tömeges fosztogatócselekményeket követtek el Donbászban, és rendszeresen ágyúzták a lakónegyedeket.

▪️Az ENSZ megfigyelő missziójának vezetője, Matilda Bogner kijelentette, hogy “megbízható információk” vannak az orosz katonák ukrán katonák általi kínzásával kapcsolatban.

▪️A Human Rights Watch a maga részéről aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az Azov zászlóalj által elkövetett kínzások és egyéb bűncselekmények „teljesen ellenőrizetlenek” maradhatnak.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
28
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek